Doğa Sporları Festivali'nde Dağ Bisikleti Turu

Haberler24 Kasım 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kaş Doğa Sporları Festivali kapsamında, dağ bisikleti turu yapıldı.
Kaş'ta Cuma günü başlayan 3'üncü Doğa Sporları Festivali kapsamında dağ bisikleti turu düzenlendi. Kaş yakınlarındaki Çomucak Mevkii'nde başlayan bisiklet turunun startını Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi. Başkan Kocaer, "Kaş, Akdeniz çanağında Likya tarih ve coğrafyasının bulunduğu eski bir tarihe sahip. İlçemiz 1980 yılından itibaren turizme hizmet etmiş. Bisiklet ve yürüyüş gibi bir dizi etkinlikle Kaş'ta 4 mevsim turizm yapılabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.
 

Bisiklet turunda, Belenli Mahallesi'nden geçerek 700 metre yüksekliğe çıkan yaklaşık 50 bisikletli, Akdeniz, Kaş ve Yunanistan'ın Meis Adası'nı izledi. Bayındır Mahallesi ve Büyük Çakıl Plajı'nı geçen bisikletliler, 17 kilometrelik turu yaklaşık 1 saatte tamamladı. Tura katılan Eşref Deniz, Kaş'ta her mevsim spor yapılabildiğine işaret ederken, Durali Doğukan Dayı ise "Her tarafta kış yaşanırken, Kaş'ın bu güzel havasında bisiklet turu yaptık. Çok eğlenceli, çok güzeldi" diye konuştu.

Festival kapsamında öğrenciler için de tırmanış ve yürüyüş etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler özel elbiseler giyerek, ders aldı. Sonrasında da 25-30 metre yüksekliğinde çam ağaçları arasına kurulan parkuru geçmeye çalıştı. Farklı bir spor etkinliğiyle tanıştığını anlatan Melike Kaya, "Benim için çok iyi bir şeydi. Yeni deneyimler öğrendim. Mutluyum, heyecanlıyım" şeklinde konuştu. 



1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!