Döşemealtı Dünya Basınında

Haberler14 Ağustos 2018
1.6B OKUNMA
Paylaş

Doğal ve kültürel zenginlikleriyle Antalya'nın yükselen değeri Döşemealtı, dünya basının vitrinine çıktı. Uluslararası ajansların geçtiği Döşemealtı fotoğrafları, Corriere della Sera, NBC News gibi yabancı kuruluşların yayınlarında yer aldı.

Dünyaca ünlü Döşemealtı Halısı'nı ve halı tarlalarını görüntülemek için ilçeye gelen Reuters, Avrupa Fotoğraf Ajansı (EPA) ve Getty Images foto muhabirleri, çektikleri fotoğrafları milyonlarca takipçisiyle paylaştı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar on binlerce beğeni, yüzlerce yorum aldı. Ev hanımlarının tezgahlarda dokudukları halıları görüntüleyen dünyaca ünlü haber ve fotoğraf ajansları, abonelerine ve sosyal medya takipçilerine konuyla ilgili bilgiler aktardı.

Bilindiği gibi Döşemealtı, kültürel zenginliklerinin yanında iklim avantajıyla da halı ticareti yapan esnafın tercihi. Farklı illerde dokunan halılar Döşemealtı'na getirilerek Toros Dağlarının etrafındaki tarlalara seriliyor ve güneş altında pastel renge dönüşmesi sağlanıyor. Yüz binlerce dönüm arazi üzerine tek tek serilen on binlerce halı, bir yandan Anadolu'nun kültürel zenginliğini gösterirken diğer yandan da ortaya yağlı boya tablolarını aratmayacak görüntüler çıkıyor.


Yerli ve yabancı medya kuruluşuna Döşemealtı Halısı ve halı tarlalarıyla ilgili bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bir yandan Yörük kültürümüz olan Döşemealtı Halımız diğer yandan da iklim avantajlarımız nedeniyle ilçemize kurulan halı tarlaları, medya kuruluşlarının yoğun ilgisini çekiyor. Amacımız ilçemizi, Antalya'yı ve ülkemizi en güzel şekilde tanıtmak” dedi.

 



1.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!