Eko-Turizm, Konyaaltı’nda Köylere Hayat Verecek

Haberler27 Şubat 2014
2.7B OKUNMA
Paylaş

Konyaaltı Belediyesi, 30 Mart 2014 tarihi itibariyle mahalle statüsü kazanacak olan köyleri, “Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm”  projesiyle kalkındırmayı amaçlıyor.

Büyükşehir Yasası ile 30 Mart 2014 tarihi itibariyle Konyaaltı ilçesinde 10 köy, mahalle statüsü kazanacak. Konyaaltı Belediyesi mahalle statüsü kazanacak olan Çağlarca, Geyikbayırı, Aşağıkaraman, Bahtılı, Hacısekiler köyleriyle ile Çakırlar ve Doyran bölgelerini kapsayan “Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm” projesini hayata geçiriyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm” isimli projeye Konyaaltı İlçe Tarım Müdürlüğü, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile TÜRSAB Antalya Bölge Müdürlüğü de destek veriyor.

Bölgeye özgü bir eko-turizm modeli geliştiren Konyaaltı Belediyesi, ilk olarak bölge halkına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye hizmet binasında düzenlenen toplantıda bölge sakinlerine seslenen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ”Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için planlanan çalışmaların ilk adımı olarak Sosyete Pazarı ve Akdamlar Köyü mevkiinde sıcak asfalt ve kaldırım çalışması yaptık.”dedi.


Böcek Konuşmasına şöyle devam etti; “Enerjisini güneşten alan doğa dostu aydınlatma sistemiyle bölgenin cadde düzenlemesini tamamlayacağız. Diğer yandan ise eko-turizmin bir alt dalı olan yürüyüş ve koşu yolu yer tespiti ile akıllı bisiklet kiralama sistemi kurulması çalışmaları devam ediyor. Çakırlar, Akdamlar, Çağlarca, Geyikbayırı, Hacısekiler köyleri ve Doyran bölgelerinde alternatif bir turizm dalı olan eko-turizm projesini hayata geçirerek bölgenin ulusal ve uluslararası ölçekte tanınırlığını arttırmayı ve bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

“Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm”  projesine destek verdiklerini dile getiren bölge sakinleri ise Başkan Böcek’e teşekkür etti.


2.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!