EXPO'da Bir Sergi Daha Açılıyor

Haberler01 Kasım 2013
1.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya Tanıtım Vakfı ( ATAV) tarafından Antalya’nın bitki zenginliğini tanıtmak amacıyla oluşturulan “Antalya’nın Endemik Bitkileri” konulu fotoğraf sergisi, EXPO 2016 Antalya Ajansı Fuaye Salonu’nda açılıyor.

Daha önce Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde açılan sergi büyük beğeni toplamıştı. ATAV Başkanı Nizamettin Şen, EXPO 2016 Antalya Organizasyonu’nun temasının “çiçek ve çocuk” olduğunu belirterek, sergiyle, Antalya’nın bitki zenginliğini tanıtmayı hem de EXPO’ya destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye ve özellikle Antalya’nın “Endemik Bitkiler” açısından dünyada çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Nizamettin Şen, “Antalya, endemik bitkiler bakımından sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en zengin kenti. Antalya’nın endemik bitki sayısı 840. Isparta ve Burdur’la birlikte bu sayı 1588’e çıkıyor. Türkiye genelindeki endemik varlığının sayısının yarısına bölgemiz sahip. Antalya’nın bitki çeşitliliği, Avrupa ülkelerinin bir çoğunun endemik sayısının çok üstünde. Ve biz bu zenginliğimizin farkında değiliz” dedi.


Endemik Bitkilerin, tüm doğal zenginliklerde olduğu gibi bir bölgenin tanıtımı konusunda etkin rol oynadığını belirten Şen şöyle konuştu; “Endemik bitkiler bir bölgenin ve ülkenin tanıtımı için büyük öneme sahip. Çünkü endemik bitkiler ülkenin geçmişten günümüze isimlerini kendilerine ad olarak da alırlar. EXPO 2016 Antalya sayesinde bu zenginliğimizi dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz.”

Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay da yaptığı açıklamada, ATAV tarafından açılacak Antalya’nın Endemik Bitki Zenginlikleri resim sergisini herkesin mutlaka görmesi gerektiğini söyledi. EXPO 2016 Antalya’nın ülkemizin endemik bitki zenginliğinin dünyaya tanıtılması bakımından çok önemli olduğunu belirten Gülay, “Bu sergi, EXPO 2016 Antalya Ajansı Fuaye Salonu’nda açtığımız dördüncü sergi olacak. Bu bölgede yetişen bitki zenginliklerimizi yansıtacak fotoğraf sergisine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Aspendos Bulvarı üzerindeki EXPO 2016 Antalya Ajansı Fuayesi’nde 01 Kasım saat 14.00’te açılacak sergi 15 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.



1.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!