EXPO 2016 Antalya'da Tanıtım Faaliyetleri Hızlanacak

Haberler18 Aralık 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

EXPO 2016 Antalya Ajansı 5’inci Konsey Toplantısı, Konsey Başkanı ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleşti. EXPO 2016 Antalya alanında yapılan çalışmalar hakkında sinevizyon gösterisi ile başlayan Konsey toplantısında konuşan Başkan Öztürk, tanıtım faaliyetlerinin önümüzdeki yıldan itibaren daha da hızlanacağını söyledi.

İstanbul 2020 Olimpiyatlar ve İzmir’in 2020 adaylığının geçtiğimiz aylarda yapılan oylama ile son bulduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, “Maalesef bu iki büyük organizasyonu ülkemiz alamadı. Dolayısı ile 2016 yılına kadar, Türkiye’nin bu anlamda kapsamlı bir organizasyonu önümüzdeki dönemde gözükmüyor. Bunun için EXPO 2016 Antalya olarak tanıtıma ağırlık vereceğiz” dedi.

Vali Öztürk, ülke davetleri konusunda mektupların EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e imzaya gönderildiğini söyledi. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ülke davetlerinin yapılacağını ifade eden Öztürk, 187 ülkeye davet mektubunun gönderileceğini belirtti.


Yabancı ülkelerin büyükelçilerine EXPO 2016 Antalya hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirten Vali Öztürk, “Her yıl büyükelçiler toplantısı yapılır. Bu yıl da ocak ayında bu toplantı gerçekleşecek. Bizde bu toplantıya katılarak, ülkelerin büyükelçilerine bilgi vererek, EXPO 2016 Antalya’da ülkelerini görmek istediğimizi belirteceğiz. Ayrıca, Ekonomi ve Kültür Turizm Bakanlıklarımızın yurtdışındaki müşavirleri ile yine bir toplantı düzenleyerek, bilgilendirme yapacağız” diye konuştu.

Konsey toplantısında söz alan Tanıtım Çalışma Grubu Başkanı Nizamettin Şen; “Tanıtım faaliyeti bir strateji dahilinde yapılması gerekir. EXPO’nun bir tanıtım ajansına ihtiyacı vardır. Bununla ilgili bir ihale yapılacağını biliyoruz. Bunun için acele edilmesi ve tanıtma grubunun bu ajans ile çalışması gerekir”

Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da yaptığı konuşmada, “Expo uluslararası bir etkinliktir. Bunun için uluslararası düzeyde tanıtımlara ağırlık verilmesi gerekir. Etkinliklere katılıyoruz ancak orada sadece stand açmak yerine, kokteyl, resepsiyon gibi organizasyonlar ve birebir görüşmeler yapmalıyız” dedi.


Konsey toplantısında, proje müellifi firmanın danışmanı Prof. Dr. Halim Perçin, proje hakkında detaylı bilgi verdi. 


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!