EXPO 2016 Antalya Heyeti Çin'de

Haberler11 Kasım 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

EXPO 2016 Antalya heyeti, Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztürk başkanlığında Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitti.

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sebahattin Öztürk başkanlığındaki EXPO 2016 Antalya heyeti, üç ayrı Expo’da inceleme ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitti. Genel Sekreter Selami Gülay ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Uzmanlarının bulunduğu EXPO 2016 Antalya heyeti, Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke ve Hong Hong Başkonsolosu Haldun Tekneci’yi ziyaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki temaslarına 73 milyon kişinin ziyaret ettiği Shanghai 2010 World Expo alanında incelemeleri ile devam eden EXPO 2016 Antalya Ajansı heyeti, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Shanghai 2010 World Expo alanında incelemelerde bulunan heyet, Expo sonrası alanın nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi aldı.


EXPO 2016 Antalya heyeti, 2011 yılında yapılan Xi’an Expo’sunda da incelemelerde bulundu. 2014 yılında yapılacak Qingdao Expo Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte alanı ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen EXPO 2016 Antalya heyeti, çalışmalar hakkında bilgi alarak, fikir alış verişinde bulundu. 

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki temaslarına Çin Çiçek Birliği ile devam eden Vali Sebahattin Öztürk başkanlığındaki EXPO 2016 Antalya heyeti, birlik yöneticileri ile toplantı düzenledi. 2016 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek Botanik Sergisi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren heyet, Çinli yetkilileri Antalya’ya davet etti. Çin Çiçek Birliği Başkanı Jiang Zehui,  Çin'in, Antalya'da düzenlenecek A 1 düzeyindeki Botanik Expo’yu önemsediğini, Çin ve Türkiye arasındaki çiçek ve bahçecilik konusundaki işbirliğinin önemli olduğunu ve Antalya’yı ziyaret etmek istediklerini belirtti. 


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!