Gazeteciler Gazipaşa'da

Haberler17 Kasım 2014
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nün düzenlediği gezi kapsamında Gazipaşa’ya gelen gazeteciler, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik'in konuğu oldu. 

Yalan Dünya Mağarası'nda düzenlen kahvaltıya Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Basın Yayın İl Müdürü Esen Diler ile yerel ve ulusal basında görev yapan 17 gazeteci katıldı. Kahvaltının ardından Başkan Çelik, konuklarına Yalan Dünya Mağarası’nı gezdirdi. İlk defa gezdikleri Yalan Dünya Mağarası’nın büyülü atmosferi karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen gazeteciler, mağaranın tüm Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini söyledi.

1 MİLYON TURİSTİ BULACAĞIZ


Başkan Çelik, kahvaltı ve gezinin ardından Yalan Dünya Mağarası terasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazipaşa Havalimanı konusunda gelişmeleri merak eden gazetecilere önemli bilgiler veren Çelik, “Havalimanında pist uzatma çalışmaları çok hızlı devam ediyor. 500 metre büyüme için 42 milyon avro para harcanacak. Bir bölgedeki havalimanı insandaki aort damarı gibi önemli. Havalimanı bizim ilçemiz ve bölgemiz için hayati bir öneme sahip. Biz zamanlar ‘Çalışmaz’ denilen havalimanının bu yılki yolcu sayısı 700 bini geçmiş durumda. İnşallah yapılan iyileştirme çalışmalarından sonra bu rakam rahatlıkla 1 milyonu geçecek” dedi.

İSİM TARTIŞMASI SUNİ VE GEREKSİZ

Gazipaşa Havalimanı’na Alanya isminin eklenmesi konusunda görüşleri sorulan Çelik, bu konunun suni ve gereksiz bir tartışma olduğunu söyledi. İsim konusunun küçük bir ayrıntı olduğunu ifade eden Çelik, “Bu havalimanı bizim sınırlarımız içinde. Tapusu burada. Ancak bu havalimanı yapılsa ve yanı başımızda Anamur ve Alanya olmazsa bir anlam ifade etmezdi, çalışmazdı. Yine Alanya ile Anamur’daki insanların varlığına rağmen bu havalimanı buraya yapılmasaydı insanlar Antalya’ya gitmek zorundaydı. Biz Alanya ile kapının kilidi ve kolu gibiyiz. Bu iki ilçeyi birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu isim tartışmalarını çok suni ve gereksiz görüyorum. Biz Gazipaşa olarak ne zaman 30-40 bin yatak kapasitesine kavuşursak, ne zaman inen turistlerin yüzde 60’ını Gazipaşa’ya çevirebilirsek zaten insanların belleğinde Gazipaşa yer edinecektir. Bu konuyu Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Bu konuyu büyütmeye gerek yoktur. Biz bunlara takılmayacağız. Yürüyerek değil, koşarak hedeflerimize ulaşacağız” dedi.


GAZİPAŞA DÜNYA KENTİ OLACAK

Yapacağı çalışmalar hakkında da gazetecilere bilgi veren Çelik, kısa bir süre sonra Gazipaşa’nın bir dünya kenti olacağını söyledi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim döneminde su ve yol konusunu konuşmaktan utandığımı söylemiştim. Bu konudaki fikrim değişmedi. Bu yüzyılda halen daha yol ve su gibi iki önemli sorunu konuşmak utanç verici. Halen suyun ve yolun olmadığı kırsak kesimlerimiz var. İnşallah görev süremiz içinde yolu ve suyu olmayan yer bırakmayacağız. İlçemizde hiç mesire alanı bulunmuyor. İlçemize 5 yeni mesire alanı kazandıracağız. Hacımusa Çayı’nın rekreasyon projemiz var. Bu projeyi bitirince ilçenin çehresi değişecek. Çok güzel sahillerimiz var ama otellerimiz yok. Biz bu yaz 3 otelin temelini atma aşamasına getirdik. 2017 yazında inşallah bu 3 otelin açılışını yapacağız. Turizmden pay almak istiyoruz. Yat limanımızın yüzde 44.50’si bitmiş durumda. Bu yaz itibariyle yat limanımızın sosyal alanlarını işletmeciliği alan firma bitirecek. Yat limanı için yeni bir mendirek yapılacak. Ulaştırma bakanlığı projeye çıktı. 2017-2018 yılında limanımız da bitecek. Biz Gazipaşa’yı dünya kenti yapmak istiyoruz. Bunu başardığımızı bir sonraki ziyaretlerinizde göreceksiniz.”
 

Güney Köyü'nde bulunan ören yerleri, Koru doğal havuzları, Selinus antik kentini, yat limanını, Selinus plajını gezen gazeteciler, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.


Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, Başkan Çelik’e teşekkür etti. Kendisi de Gazipaşalı olan Diler, ilçenin tanıtımı için üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!