Gönüllü İtfaiyeciler Geliyor

Haberler03 Ekim 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılından beri 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirdi. Gönüllüler, gerektiğinde profesyonel itfaiyecilerle omuz omuza mücadele veriyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, dünyada yaygın ve etkin olarak yürütülen gönüllü itfaiyecilik sistemini başarılı bir biçimde yürütüyor. 2009 yılında yönetmeliğinin yürürlüğe sokulmasıyla yaşama geçirilen gönüllü itfaiyecilikte bugüne kadar 97 kişi yetiştirildi. Büyükşehir Belediyesi, gönüllü itfaiyeciliği Türkiye’de örnek bir proje olarak yürütüyor. Gönüllü itfaiyeci olabilmek için kapsamlı bir eğitim programından geçmek gerekiyor.

Tam Donanımlı Yetiştiriliyorlar

Hem kuramsal hem de uygulamalı eğitim sonunda başarılı olanlar, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayarak profesyonel itfaiyecilerle omuz omuza çalışıyor. Gönüllü itfaiyeciler yangın söndürme ve her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma olaylarında teknik kurtarmanın yanı sıra, su altında arama, doğal afetler ve olağanüstü durumlarda oluşan enkaz altında can ve mal kurtarma gibi her türlü müdahale edebilecek donanıma sahip olarak yetiştiriliyor



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!