Güzel Sanatlar Fakültesi'ne Bir Ödül Daha

Haberler18 Aralık 2014
1.3B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü Öğretim Görevlisi Meriyam Yeziyeva, Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen Etno Erata 2. Avrasya Geleneksel Moda Tasarım Uygulama Yarışması’ndan birincilik ödülü ile döndü.

Moskova Devlet Kültür Evi’nin düzenlediği yarışmaya 16 farklı ülkeden ve Rusya’nın 36 farklı bölgesinden 130 sanatçının katıldığı belirtilirken, 150 geleneksel kıyafet koleksiyonunun yarışmada sergilendiği bildirildi.

Yarışmada, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü Öğretim Görevlisi Meriyam Yeziyeva tasarladığı “Kafkas Alan Kraliyet Ailesi” geleneksel kıyafet koleksiyonuyla birinciliğe layık görüldü.


Öğretim Görevlisi Yeziyeva’ya elde ettiği başarı için teşekkür belgesi takdim eden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, “Sanat adına kazanılan başarıların, ülkemizi hep bir adım daha ileriye taşıdığını düşünüyorum. Fakültemizin çeşitli sanat disiplinleriyle uğraşan, emek veren tüm akademisyen sanatçı meslektaşlarımı ve öğrencilerimizi destekliyoruz, onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Yeziyeva’nın aldığı ödülle fakültemiz, uluslararası alanda önemli bir birincilik daha kazanmıştır. Tebrik ediyorum” dedi.


1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!