Güzel Sanatlar’dan 50. Yıl Sergisi

Haberler04 Ekim 2013
2.9B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Altın Portakal’ın 50. Yılına özel uluslararası plastik sanatlar sergisi düzenliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi – Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4 – 11 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı çerçevesinde sanatseverlerle buluşacak “1. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi”nin açılışı, 7 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi’nde yapılacak.

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı “Antalya’m ve Portakalı” teması altında hayata geçirilecek sergi ile  pek çok sanatçının kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlandığını bildirdi.  Serginin, Altın Portakal Film festivali – Akdeniz Üniversitesi işbirliğinin güçlenerek devam etmesine katkıda bulunacağını vurgulayan Tufan Dağıstanlı, Antalya’yı dünyaya açacak projeler geliştirme adına, Altın Portakal – Akdeniz Üniversitesi dayanışmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Sergide Yer Alacak Eserler Belirlendi

Dünyanın ve Türkiye’nin farklı coğrafyalarından “1. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” için gelen başvurular, sergi seçici kurulu tarafından ön değerlendirmeye tabi tutularak, sergide yer alacak eserler belirlendi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı - Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sadettin Sarı serginin ön değerlendirmesine ilişkin şunları söyledi:

Bu sergiyi oluşturmaktaki ilk düşüncemiz, özgün sanatsal eserlerin ortaya çıkmasını ve sanatçıların eserleriyle kendilerini ifade edebilmelerini sağlayarak sanat kokan bir ortam oluşturabilmekti.  Sergisinin devamını önümüzdeki yıllarda başka festivallerde ve daha değişik temalarla yapmayı planlıyoruz. Herhangi bir eleme yapmadık, çünkü tüm eserlerin sergilenmeye değer olduğunu gördük. Sanatçılar olarak, hangi sanat dalı olursa olsun, sanatın içersinde yer almak istiyoruz. Aynı zamanda sanat içerisinde yer almak isteyen tüm sanatçı ve sanatçı adaylarını, bunun gibi düzenlediğimiz etkinliklerle desteklemeye çalışıyoruz. Belirlediğimiz tema ile, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, kentin tarihi mekânları ile Antalya’nın yöresel ürünü portakalı harmanlayarak kente özgü özgün eserler üretilmesine vurguda bulunmuş olduk.  Böylelikle de festivalin görsel yüzünün en renkli boyutunu da oluşturmuş olacağız. 



2.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!