Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Tesisi Hizmete Girdi

Haberler07 Kasım 2013
1.7B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir dışından Antalya’ya gelen hasta ve yakınlarına hizmet verecek yatılı sosyal tesis törenle hizmete açıldı. Yapılan hizmeti insana küçük bir dokunuş olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Bu hizmetin maliyeti çok önemsiz, ama bunu sürdürebilir kılmak çok daha önemli” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal projeyi daha hizmete açtı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Altındağ Mahallesi’nde hayata geçirilen ‘Hasta ve Hasta Yakınları Tesisi’ düzenlenen törenle açıldı. Bir süre önce hasta ve yakınlarını ağırlamaya başlayan tesisin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İlçe başkanları ve yöneticileri, yaptığı yüz nakilleri ile tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, Medstar Hastanesi Başhekimi Mustafa Özdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çok Arzuladım


Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, tesisin açılışından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “ Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüm sırasında içimden geçen ve çok ısrarla arzulayıp ta bir türlü başaramadığım bir işin bu gün açılışını yapıyoruz” dedi. Tesisin özellikle hastanede uzun süre yatmayı gerektiren organ nakli, onkoloji, kronik ve rehabilitasyon gerektiren hastalar ve bunların yakınlarına hizmet vereceğini söyleyen Akaydın, “Otellerde konaklayacak yeterli parası olmayan hasta yakını vatandaşlarımız hastane bahçelerinde konaklıyor. Yağmurun güneşin altında, çayını pişirip kahvaltısını yapan insanlar var. Biz bunlara bir barınma yeri sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

İnsana Hizmet

Yapılan hizmeti insana küçük bir dokunuş olarak nitelendiren Başkan Akaydın, “Bu hizmetin maliyeti çok önemsiz ama bunu sürdürebilir kılmak çok önemli” dedi. Akaydın tesisten faydalanan vatandaşlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetinin yanı sıra ihtiyaç halinde hukuki danışmalık gibi konularda da hizmet verileceğini söyleyerek, “Batı ülkelerinde bu tür tesislerin çok güzel örnekleri var. Eğer bir şehirde değerli hocalar sayesinde çok güzel bir sağlık hizmeti vermeye başlanıyorsa, o şehir hastalar için bir cazibe merkezi oluyor. Dolayısıyla böyle sosyal sorunlarda ortaya çıkabiliyor” diye konuştu.


Bu Değeri Yaşayan Bilir

Tıp adına gerçekleştirdiği hizmetlerle dünyada adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan da törende yaptığı konuşmada hastane bahçesinde mecburiyetten dolayı konaklayan insanların üzücü görüntüler ortaya koyduğunu söyledi. Tesisin hasta ve hasta yakınları için çok önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Özkan, “Bunu ancak bu aczi yaşayan insanlar bilir. Bu hizmetinde arkasının geleceğini biliyorum” dedi. Tesisten şuan hizmet alan ve geçirdiği böbrek nakli sebebiyle devam etmekte olan tedavisi için Mardin’den gelen 20 yaşındaki Muarrem Altundağ da yaptığı konuşmasında Başkan Akaydın’a tesis için teşekkür etti.

249 54 30’dan Bilgi Alınabilecek


Daha önce Büyükşehir Belediyesi Lojmanı olarak kullanılan ve yeniden tefrişatı yapılarak sosyal tesis alanına dönüştürülen 65 yatak kapasiteli tesis Altındağ Mahallesi 153 sokakta yer alıyor. Konum itibari ile birçok hastaneye ulaşım kolaylığı yönünden dikkat çeken tesisten faydalanmak isteyen hasta ve hasta yakınları, tesisten temin edecekleri dilekçe ve hastaneden alacakları ilgili belgeyle müracaatta bulunabilecek veya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı 2495430 numaralı telefondan bilgi alabilecek.


1.7B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!