Hatay’ın Eşsiz Lezzetleri Antalyalı Vatandaşlarla Buluşacak

Haberler01 Mayıs 2023
727 OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Hatay esnafına destek olmak amacıyla Hatay lezzetlerini Antalya’ya taşıdı. Hatay mutfağı, 28-Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi Kral Yolu’nda “Kadim Şehir Hatay Antalya’da” etkinliğiyle Antalyalı vatandaşlarla buluşuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Hatay esnafına destek olmak amacıyla “Kadim Şehir Hatay Antalya” da etkinliği düzenliyor. 28 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi Kral Yolu’nda Hatay’dan Antalya’ya gelen esnaflar stant açarak, Hatay’ın eşsiz lezzetlerini Antalyalı vatandaşlara sunuyor. 
Etkinliğe katılan esnaf Mehmet Kaya, “Yöresel lezzetleri burada satışa sunma imkanımız oldu. Burada düzenlenen fuarda bizim gibi yardıma ihtiyacı olan esnaf yeni bir pazar imkanı sundu. Zor günlerde yanımızda oldukları için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Tüm Antalyalı vatandaşları bekliyoruz” dedi.

Yöresel Lezzetler Kral Yolunda 

Deprem felaketinden önce Hatay’da esnaflık yapan Sedat Dülgen de “6 Şubat depreminde birçok şeyimizi kaybettik. Depremden önce hepimizin bir işi vardı. Yaşanan afet ile birlikte işlerimizi de kaybettik. Antalya’da düzenlenen etkinlikle Hatay ilimize ait yöresel lezzetlerini satışa sunma imkanımız oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir iş ve ekmek parası kazanma olanağı sağlandığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hatay'ın Yöresel Tatları


UNESCO tarafından tescillenen Gastronomi Kenti Hatay’ın başta tüm dünyada bilinen künefesi ve odun ateşinde pişirilen döneri başta olmak üzere, kağıt kebabı, lahana sarması, içli köftesi, sarması, çömlek kebabı, şırdanı ve tuzlu yoğurdu gibi bir çok lezzet Antalyalılar ile buluşuyor. Etkinlik kapsamında sosyal medya fenomeni Çılgın Dondurmacı Mehmet Dinç, dondurma şovlarıyla etkinlikte yer alıyor. 
 


727 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!