Hayata Yeniden Merhaba

Haberler14 Nisan 2016
1.4B OKUNMA
Paylaş

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, kemik iliği nakliyle hayata yeniden “Merhaba” diyen minik kahramanlarını, düzenlendiği partide bir araya getirdi. Renkli görüntülere sahne olan partide çocukların neşesi görülmeye değerdi.

Her yıl gerçekleştirdiği kemik iliği nakilleriyle çocukların hayata yeniden tutunmalarını sağlayan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi, nakil olmuş çocukları, düzenlediği ‘Yaza Merhaba Partisi’nde bir araya getirdi. Düzenlenen partiye aileleriyle gelen çocuklar gönüllerince bir gün geçirdi. Oyunlar oynayıp şarkılarla coşan çocukların neşeli halleri etraflarına da keyif kattı.

Harley Davidson Antalya Da Partideydi


Harley Davidson Antalya Grubu da pikniğin sürpriz konuklarıydı. Çocuklarla tek tek ilgilenip onlara motosikletlerini tanıtan grup üyeleri, miniklerin sevincini ikiye katladı. Ayrıca partide eğlenceli oyunlarıyla çocukların keyfine keyif katan palyaço da miniklere farklı bir gün yaşattı.
“Beklenti Arttı”

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek; artan nüfus, istatistiksel veriler ve sürekli gelişen tedavi önerilerinin, ülkemizde daha fazla sayıda ‘Kemik İliği Nakli’ gerçekleştirilmesi beklentisini arttırdığını vurguladı. Sözlerine devam eden Yeşilipek;“Çocukluk çağı kan hastalıklarında tedavi seçeneklerinden biri olan kemik iliği nakli özellikle; lösemi, talasemi, aplastik anemi, immün yetmezlikler, lenfoma, nöroblastom ve farklı hastalıklarda önemli bir tedavi seçimi yöntemidir”  dedi.
 

“6 Ay Süren Bir Süreç”

Kemik iliği nakil işleminin yaklaşık 6 ay süren uzun bir süreç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yeşilipek; şu bilgileri verdi: “Bu süreçte ailelerin sosyal anlamda desteklenmesi gerekmektedir. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin bu konuda oluşturduğu Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi’nde; bilimsel veriler eşliğinde, huzurlu bir ortamda, hastaların birer çocuk olduğunun farkındalığında, konusunda deneyimli akademik kadrolarla, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık hizmeti sağlanıyor.”

“5 YILDA 425 NAKİL”


2011 yılından bu yana Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Bölümü’nde toplam 425 nakil gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Yeşilipek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu rakamın 416’sıallojenik, 9’u ise otolog olarak gerçekleştirildi. Ayrıca verici türüne göre detaylandırmak gerekirse; akraba içi 177, akraba dışı 179 ve haploidentik 60 nakil gerçekleştirildi.”


1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!