Heykeller Turizme Kazandırıldı

Haberler05 Aralık 2014
1.9B OKUNMA
Paylaş

Antalya’nın Alanya ilçesinde 3 Kasım’da başlayan “11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu” sona erdi. Sempozyumda 7 ülkeden 10 heykeltıraşın 'Doğa ve Çocuk' temasıyla ortaya çıkardığı heykeller ziyarete açıldı.
Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyum sona ererken, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) düzenlediği kapanış kokteyline Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya Belediyesi eski başkanı Hasan Sipahioğlu, Prof. Rahmi Aksungur ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kokteylin ardından sanatçılara ve sempozyum kapsamında kilden küçük heykeller yapan öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Bir süre sempozyum alanında sergilenecek heykellerin daha sonra park ve yeşil alanlardaki yerini alacağı ve ilçe tanıtımına katkı sağlayacağı belirtildi.
 



1.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!