Hulki Cevizoğlu'ndan Akaydın'a Destek

Haberler09 Aralık 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konferansa katılan ünlü gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu, salonun tamamen dolu olduğunu görünce, “Coşkulu kalabalığı görünce Türkiye için umutlandım” dedi. Cevizoğlu, Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar Mustafa Akaydın’ı görmek istediğini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile başlatılan ‘Olmasaydı Neler Olurdu” konulu konferanslar serisinin ikincisi Gazeteci-Yazar Hulki Cevizoğlu ile devam etti. AKM Aspendos Salonu’ndaki Cumhuriyet’in Değerleri adlı konferansa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Türk Ocağı Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal ile çok sayıda vatandaş izledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide merdiven aralıkları bile doldu.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, cumhuriyetin zor yıllar yaşadığı bu dönemde Antalyalıların bu söyleşiye yoğun katımlarının


cumhuriyete sahip çıktıklarının en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Antalya Cumhuriyete Sahip Çıkıyor

Antalya’da farklı bir cumhuriyet kültürü olduğunu ifade eden Akaydın, Atatürk bilinci ve sevgisinin kentte gelişmiş olduğunu kaydetti. Akaydın, şöyle konuştu. “Bu kadar kötü yönetildiğimiz bir dönem yaşamadık. Bölücü ile dövüşen generaller içeride, kalemleriyle halkı aydınlatan gazeteciler uyduruk kanıtlarla cezaevinde. Birileri Atatürk ve İsmet Paşa için’ayyaş bunlar’ dedi. Birisi çıktı ‘olmasaydın olurdu’ dedi. Atatürk olmasaydı Türkiye bugün olduğu gibi 800 bin kilometrekare değil en fazla 100 bin kilometrekarelik topraktı. Karadeniz’e sadece Sinop Kastamonu üstünden açılım olurdu, başka hiçbir deniz açılımı olmazdı. Bugünkü alfabemiz, takvimimiz olmazdı. Üçüncü dünya ülkeleri arasında sayılan, kadınların erkeklerle birlikte salonları dolduramadığı, okuma yazma kültürümüzün olmadığı rezil bir ülke konumunda olurduk. Bugün her şeye rağmen dünyada saygı değer adamlar olarak anılabiliyorsak, Atatürk’ün çocukları olduğumuz içindir.”

Cevizoğlu'ndan Akaydın'a Destek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı konusunda da düşüncelerini belirten Cevizoğlu, “Umarın CHP Antalya’da Hoca’da karar kılar. Biz Hocamızı Antalya’da tekrar görmek istiyoruz. İnşallah bir daha aday olursunuz, Antalya’ya büyük hizmetler yapmaya devam edersiniz. Başka bir aday olursa da umarım Hocayı aratmaz” dedi.



1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!