Huysuz Oyunu Kahkahaya Boğdu

Haberler03 Mayıs 2018

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) iki sezondur kapalı gişe oynayan ‘Huysuz’ adlı oyunu Mall Of sahnesinde özel gösterim için perde açtı. Özel gösterimin özel konukları Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’di. ‘Huysuz’a Antalyalı tiyatro severler de yoğun ilgi gösterdi.

Fransız yazar Moliere’nin üç eserinden Engin Alkan’ın sahneye uyarlayıp yönettiği ‘Huysuz’ esprileri, müzikleri ile keyifli ve neşeli dakikalar yaşattı ve salonu kahkahaya boğdu. Aşk, entrika, kahkaha, kumpas ve şamatanın bir arada sahnelendiği oyun izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel de bol kahkahalı ve neşeli bir gece geçirirken AŞT oyuncularını bol bol alkışladı.

Vali’den Tam Not


Moliere’in Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap oyunlarının bir derlemesi olan Huysuz’un her sahnesi ayrı keyif verirken, oyuncuların muhteşem performansı da izleyenlerden tam not aldı. Müzikal tadında, seyirciyle iç içe, bol esprilerle iki buçuk saat süren ve her sahnesi ayrı güldüren Huysuz bazen de hüzünlendirdi. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, başarılı oyuncuları ayakta alkışlarken sahnede tek tek tebrik etti. Vali Karaloğlu, Çok güzel bir gece yaşadıklarını belirterek, “Belediyecilikte fark, bu ve benzeri olaylarla ortaya çıkıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu işleri hakkını vererek yapıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir geceydi” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, Mehmet Özgür ve diğer oyuncularla Tiyatro selamı ile Antalyalıları selamladı.

‘Huysuz’ Konusu


Moliere’in Huysuz’u lakabı ile anılan tiyatro oyuncusu Armağan Özcan yaşlılık günlerini bir huzurevinde geçirmektedir. İçinde bulunduğu durumdan sürekli şikayet eden eski oyuncu aksilikleri ile hayatı hem kendine hem de etrafındakilere zehir ederken eski parlak günlerini özlemle anmakta ve bir zamanlar sahnede başarı ile canlandırdığı Moliere karakterleri kafasının içinde dönüp durmaktadır. Bu durum neticesinde de sık sık gerçek dünya ile hayal dünyası arasında gidiş gelişler yaşar. Usta tiyatro adamı Engin Alkan tarafından Moliere’in Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap’ın yazardan Türkçe adaptasyonu olan İşkilli Memo  oyunlarının bir derlemesi olarak yazılan Huysuz’da mizah ve komedi unsurları da en üst seviyede sunuluyor.


Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!