ICCA CEO’su Martin Sirk Antalya’da

Haberler23 Eylül 2013

Dünya turizminin önemli örgütlerinden Uluslar arası Kongre Organizatörleri Birliği’nin Antalya’da 2014 Kasım ayının ilk haftası gerçekleşecek Genel kurulu için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. ICCA CEO’su Martin Sirk ve kongre sorumlusu Mieke Van Loenen incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya geldi.

Bilindiği gibi 2014 yılında gerçekleşecek Genel Kurul, Antalya Kongre Bürosu’nun yoğun girişimleri sonucu; ABD’nin Houston ve Meksika’nın Monterrey kentlerini geride bırakarak Antalya’ya kazandırılmıştı.

Genel Kurul için çalışmalarını hızla sürdüren Antalya Kongre Bürosu, ICCA Üst Yönetimine ev sahipliği yapıyor.


Hazırlıkları yerinde incelemek için Antalya’ya gelen ICCA CEO’su Martin Sirk, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı ve Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Şen ve Antalya Kongre Bürosu Genel Müdürü Sinan İnan’la birlikte Genel Kurul’un gerçekleşeceği Belek bölgesi otellerinde ve kent merkezinde incelemelerde bulundu..

Kent merkezini gezdi

Kısa bir değerlendirme yapan Martin Sirk, ICCA 2014 Genel Kurul’u için üç aday içerisinden Antalya’yı seçmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ICCA Yönetim Kurulu’nun,  Antalya’yı gelişmekte olan pazarlara yakınlığı ve 11 milyon turist ağırlayan bu önemli kentin dünyaya Kongre Turizmi   potansiyelinin de  tanıtılabilmesi  açısından tercih ettiğini belirtti.  Kongre tarihi açısından 1993 yılında evsahipliği yapan İstanbul’un ardından 21 sene içinde aynı ülkeye ikinci defa gidilmesinin de çok nadir olduğunu özellikle kendi çalışma döneminde  böyle bir şeyin ilk defa olduğunu belirterek sözlerini  “Genel Kurulun Antalya’da çok başarılı geçeceğine eminim” diyerek sonlandırdı. Martin Sirk ve beraberinde ki heyet, Belek bölgesindeki incelemelerde sonra Antalya kent merkezinde de incelemelerde bulundu.


Büyük kongre merkezine ihtiyaç var

ICCA Genel Kurulu’nun Antalya’yı kongre turizminde farklı bir konuma taşıyacağını belirten ATAV Başkanı Nizamettin Şen, “Antalya olarak kongre turizminde büyük atağa geçiyoruz. Maalesef kentimizde en fazla 2 bin - 2 bin 500 kişilik kongre yapabiliyoruz ancak bu kongreleri kent merkezine taşımakta zorlanıyoruz, mekan sıkıntımız var, Antalya’da acilen yüksek kapasiteli büyük bir kongre merkezine ihtiyaç var” dedi.

Antalya Kongre Bürosu Genel Müdürü Sinan İnan da, ICCA 2014 Genel Kurulu’na dünya kongre turizminde söz sahibi 1200 kongre profesyoneli ve turizmcinin katılacağına dikkat çekerek, organizasyonunun Antalya kongre ve toplantı turizmi için önemli bir tanıtım fırsatı olduğunu vurguladı.



Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!