İletişim Fakültesi'nde Girişimcilik Dersi

Haberler05 Aralık 2014
1.8B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği öncülüğünde Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkan’ı Necdet Alkandemir’in katılımıyla öğrencilere girişimcilik dersi verildi.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık kürsüye davet edildi. Arık konuşmasında; “12 yıldır ANSİAD üniversitemizde girişimcilik üzerine dersler veriyor. Reklamcılık alanıyla ilgili yerel düzeyde bilgi sahibi olmak gereklidir” diyerek mikrofonu Necdet Alkandemir’e bıraktı. Girişimcilik kapsamında öğrencilerle bilgilerini paylaşan Alkandemir, “12 yıldır ANSİAD girişimcilik üzerinde dersler veriyor. Ne yazık ki Türkiye’de girişimcilik, kendi işini kurmak isteyen insanların sayısı oldukça az Amerika’da girişimcilik oranı yüzde 75 ‘lerde iken bu oran Türkiye’de yüzde 15 civarlarında “diyerek Bu verilerden kişilerin kendi işlerini yapmaktan ziyade devlette belirli bir maaşla çalışmayı tercih ettiklerini belirtti.

“Cesaret, yenilik ve fırsatları iyi değerlendirmek gerekir”


Türkiye’deki girişimciler üzerinden yola çıkarak aktif olarak çalışan en güzel girişimcilik örneklerinin Yemek Sepeti, Pegasus olduğuna değinen Necdet Alkandemir, küçük fikirlerin gelecekte büyük yatırımlara dönüşebileceğini belirterek girişimcilik ve başarıda tutku ve hayaller vardır, vazgeçmemek fırsatları iyi değerlendirmenin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Türkiye’de girişimcileri teşvik edici uygulamaların TEB’in girişim evleri, Melek Yatırımcılar, KOSGEB gibi üretici ve fikir ihtiyacı olan insanlar için umut verici uygulamalar olduğuna değinen Alkandemir “Fikriniz var fakat yeterli finansmanınız yok bu kurumlardan herhangi birine başvurduğunuzda size en cüzi kredilerle destek sağlanıyor. Aynı şekilde Finansmanınız var fikriniz yok ‘Melek Evleri’ sayesinde yeni girişimcilere ulaşabiliyorsunuz” sözleriyle girişimcilik dersini sonlandırdı. Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: AKİL Haber Ajansı


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!