İşçi Filmleri Festivali Başladı

Haberler19 Aralık 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılış törenine ilgi yoğun oldu. Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, 5 yıl önce Antalya’da halkla buluşturulan festivalin geldiği noktanın kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Sanatın kültür, emek ve dirençle buluştuğu noktayı yaşıyoruz. Bu festival gelecek yıllarda daha farklı bir sinema dili yaratacak. Emeğin ürettiği, yaşamın başka dille anlatıldığı bir festivali yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu festivali sizlerin destekleriyle uzun yıllar sürdürmek istiyoruz” dedi.

Hayallerini Satmayanların Festivali 

Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, son yıllarda işçi kıyımı yaşandığına dikkat çekerken, İşçi Filmleri Festivali’nin hayallerini satmayanların festivali olduğunu söyledi.


DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Türkiye’de 33 yıl sonra halkın yeri geldiğinde ‘Dur’ diyebileceği bir yılı yaşadıklarını, gelecek yıllarda bu festivalde çok önemli filmlerin sahneleneceğine kaydetti.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, emek ve sermaye çelişkisinin olduğu sürece mücadelenin devam edeceğini, 19 Aralık günü Türkiye genelinde iktidarın emeği yok saymasına karşı bir günlük uyarı grevi gerçekleştireceklerini bildirdi.

54 Film Gösterilecek


Açılış konuşmalarından sonra ‘Festival Ödülleri’ne geçildi. HES mücadelesine karşı gösterdikleri mücadeleden dolayı Manavgat Ahmetler köyü sakinlerine, Antalya’da uzun yıllar sendikacılık yapan Sosyal İş Sendikası eski Şube Başkanı Metin Özboz ve Gezi direnişinde halkın takdirini toplayan Çarşı grubu adına Antalya Çarşı Grubu Temsilcisi Şükrü Gürsoy’a plaket verildi.

Festivalin açılış töreninde Praksis Müzik Grubu da bir konser verdi.  Gecede Antakya’daki halkın mücadelesini anlatan “Direnen Sevgi” belgeseli gösterildi. Belgesel izleyenlerden büyük alkış aldı. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde 22 Aralık tarihine kadar “Sınırda Yaşamak” teması ile 15 farklı ülkeden toplam 54 film gösterilecek. Festivalde bütün gösterimler ücretsiz olacak.


1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!