İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı’nda Geri Sayım!

Haberler05 Eylül 2013
3.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente yeni bir meydan kazandıracak projesi “İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı”nın bir kısmı halkın kullanımına açılırken, kalan bölümlerde de sona yaklaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Okullar Bölgesi olarak bilinen alanda yapımı süren İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı Projesi’nde sona gelindi. Antalya’ya yeni bir kent meydanı kazandıracak proje, rekreasyon alanları, 6 adet çay bahçesi ile desteklenmiş amfitiyatro-su-yeşil alan-yaya yollarıyla bir bütünlük içinde kentin yeni buluşma noktası olacak. Projede, yolun her iki yanında 2 meydan ve meydanları süsleyen su oyunlu görkemli havuzlar yer alıyor. Çalışmalar yüzde 90 tamamlanırken, kentsel yaşam alanın bir kısmı vatandaşların kullanımına açıldı. Kalan kısımlar ise kısa zaman içerisinde tamamlanacak.

YENİ BİR KENT MEYDANI                                           


Projede, Sobacılar Çarşısı yönünden gelen yol aksında şelaleli süs havuzları vatandaşları karşılayacak. Kafeteryalara giden yol boyunca kademeli süs havuzları yer alıyor. Yaşam alanında 6 adet modern görünümlü kafeterya yer alacak. Kafeteryaların dış cephesinde traverten doğal taş kaplama kullanılacak. Meydana bakan cephelerde ise katlanır cam sistemleriyle şeffaflık sağlanacak. Kışın kapalı alana dönüşebilen bu alanlar yazın ise dış mekana dahil edilebilecek.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Projeyle bölgenin otopark sorunu da büyük oranda çözülecek. 3 katlı yeraltı otoparkı inşasının büyük bölümü tamamlandı. Otopark 24 otobüs, 3 minibüs ve 114 otomobil kapasiteli olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, projenin şehir merkezine yeni bir canlılık kazandıracağını belirterek, “Vatandaşların yeni bir nefes alabileceği alan oluşturuldu. Antalyalıların buluşacağı yeni bir meydan olacak. Yeraltındaki otoparkıyla bölgedeki araç park sorunu da çözülecek. Antalya’ya projemiz şimdiden hayırlı olsun” dedi. 


 


 


 


 



3.2B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!