Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor

Haberler25 Şubat 2014
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinin “Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor” projesi, kardeş şehir Nürnberg Belediyesi’nin davetlisi olarak 1 Mart Cumartesi günü Nürnberg Objektif Tiyatro’da sahnelenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kültür, sanat ve eğitim çalışmaları kapsamında 2009 yılında hayata geçirilen proje ile sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı olan bölgelerinde yaşayan kadınlara sorunlarını, korkularını, umutlarını yazıyla ifade edebilme imkânı sağlayan etkinlikler düzenlendi. 2010 yılında bu projenin devamı niteliğinde “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesi gerçekleştirildi. Kadınlar, daha önce yazarak dile getirdikleri sıkıntılarını ve umutlarını bu defa sahneden haykırmaya başladı.

İlk olarak Meryem Nart’ın yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı “Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyun, ardından Hilal Doğan’ın kaleminden, kadınların sosyal yaşamda ve özel yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların konu edildiği  “Koca Yasa” adlı oyun sahnelendi. Projenin üçüncü yılında, kadınların her birinin kaleminden sayfalara dökülen, yaşanmışlığı olan hikâyelerin oyunlaştırılmasıyla oluşturulan “Çekiyorum Gülümseyin” adlı üçüncü oyun sahnelenmeye başlandı.


Başarılı grup şimdi de son oyunları “Çekiyorum Gülümseyin” ile Almanya’daki kardeş şehir Nürnberg’e yolcu… Antalya’nın tiyatrocu kadınları Nürnberg Belediyesi’nin davetlisi olarak 1 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da Objektif Tiyatrosu’nda sahnelenecek.


1.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!