Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor

Haberler20 Ocak 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mahallesine duyarlı kadınlarla ortak başlattığı “Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor” projesi çığ gibi büyüyor.  Belediye hizmetlerinin farklı bölgelerde yaşayan vatandaşlara daha hızlı ulaşmasını hedefleyen projede kayıtlar sürüyor.

Değişik alanlarda ürettiği sosyal projelerle beğeni toplayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, mahallesine duyarlı kadınlarla ortak bir proje başlattı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor” adlı proje ile Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen hizmetlerin, kentin farklı bölgelerine daha hızlı ulaşması planlanıyor. İkamet edilen mahalle ya da sokağın avantajlarının daha iyi kullanılması, varsa dezavantajlarının avantaja dönüştürülmesi hedefleniyor.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAK


Projenin başlangıç noktası Fatih, Çamlıbel ve Santral Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri hizmet alanını kapsayan Santral, Kepezaltı, Ünsal, Fatih, Göçerler, Erenköy, Çamlıbel ve Esentepe mahalleleri oldu. Proje kapsamında mahallelerde seçilecek olan sokak gönüllüleri, komite başkanları ve mahalle sorumluları ile işbirliği içinde sorunların çözümüne yönelik çalışma yürütecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile eş güdüm içinde çalışacak kadınlar, tespit ettikleri sorunları kurdukları komiteler aracılığı ile yetkililere ulaştırarak, çözüme ulaşması konusunda öncülük edecek.

SOSYAL SORUMLULUK DUYGUSU GÜÇLENECEK

Bireylerde sosyal sorumluluk duygusunu güçlendirmeyi de hedefleyen projenin diğer bir yansıması da kadınların ev dışı hayata katılımlarını arttırmak, sosyal hayatta etkin rol almalarını sağlamak, mahalleye ilişkin sorunların çözümünde bireylerin sorumluluk almalarını ve kolektif çalışmalarını öngörmek olarak amaçlanıyor. Oluşturulacak oto kontrol mekanizması ile mahallede ortaya çıkan veya çıkabilecek olan her tür soruna müdahale edebilmek, böylece mahalledeki değişimleri de takip edebilmek de projenin diğer amaçları arasında yer alıyor.


EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLECEK

Projenin ilk aşamasında, Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet merkezlerinde katılımcılara eğitim seminerleri verilecek. Mahallelerinde aktif olarak görev alacak kadınların bakış açılarını geliştirmeye, toplumsal olaylara ve çevrelerine olan duyarlılıklarını arttırmaya yönelik uygulanacak eğitimler, kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsayacak. Kadınların sosyalleşmelerine yardımcı olacak. Mahalle sorunlarına duyarlı, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışarak çözüme ortak olmak isteyen gönüllü kadınlar, müracaatlarını Fatih, Çamlıbel ve Santral Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet merkezlerine yapabilecek.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!