Kaleiçi Old Town Festivali Onur Konuğu Küba

Haberler04 Mayıs 2016
1.2B OKUNMA
Paylaş

Antalya Kaleiçi'nde tarih, kültür ve sanatın iç içe geçtiği 'Kaleiçi Old Town Festivali' 5 Mayıs'ta başlıyor. Onur konuğu olarak Küba'nın katılacağı festivalde hem puro yapımının inceliklerinin gösterileceği atölyeler kurulacak, hem de tüm gece devam edecek etkinliklerle Hıdrellez kutlanacak.

Küba'nın onur konuğu olduğu ilk festival süresince Latin dans, puro yapımı atölyesi kurulacak. Ayrıca açılış günü Latin Cuba Band Hadrian Kapısı'nda sahne alacak. Festivalde ikinci gün ise Hıdrellez kutlanacak. Roman dansları, yarışmalar, Hıdrellez dilekleriyle baharın karşılanacağı festivalde Cenk Bosnalı'nın Balkan ve Rumeli şarkıları ve Makedonya'dan gelecek Djambo Agusevi Orkestrası sahne alacak. Hıdrellez dileklerini denize atmak isteyenler için 6 Mayıs sabahı saat 05.30'da Yat Limanı'ndan ücretsiz tekne kalkacak. Atilla Atasoy'un 6 Mayıs'ta 'Kaleiçi'nde Nostalji' konseriyle devam edecek festivalin son gününde ise Dolunay Obruk'la Kaleiçi'nde caz rüzgarı esecek.

Festival süresince Kaleiçi sokaklarında Ebru Nalan Sülün'ün küratörlüğünde Defne Alkandemir, Gül Yasa Aslıhan, Handan Dayı, Işık Aslıhan, Kemal Tizgöl, Umut Kayapınar, Kamuran Özlem Sarnıç ve Cengiz Bodur ve Özgü Gündeşlioğlu'nun sanatçı olarak yer alacağı 'Hope & Wish' sergisi gezilebilecek. Festivalde ayrıca Antalya Sanatçılar Derneği sokak sergisi ve atölye çalışmalarıyla sanatseverle buluşacak. Kaleiçi'nde atölyeleri olan sanatçıların da eserlerini sokaklarda sergilemesini sağlayacak festivalde ayrıca Antalya Olgunlaşma Enstitüsü 'Gelenekselden Moderne' başlığı altında kıyafet ve takı defilesi düzenleyecek.


Tüm bunlara ek olarak Kaleiçi'nde 4 gün boyunca festival broşürüyle festival bayrağı taşıyan mekanlara gidenleri de özel indirimler bekliyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin tarihin günlük yaşamla iç içe geçtiği kentin en değerli noktası olduğunu belirterek, "Kaleiçi Old Town Festivali, bu küçük antik liman kentinde uzun soluklu bir mola olacak, Antalya Kaleiçi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alması için de bir basamak olacaktır" dedi.


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!