Kampüste Dijital Sanat

Haberler08 Mayıs 2019
2.6B OKUNMA
Paylaş

Akbank Sanat ana sponsorluğunda, BASE ve Digilogue iş birliğiyle hayata geçen ve bu sene ilk kez düzenlenen “Kampüste Dijital Sanat” projesi, 30 Nisan- 15 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Sakarya Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi kampüslerini geziyor.

“İnsanın Yeni Gündemi /New Human Agenda” adlı sergide 2015 Ars Electronica Golden Nica ödülü alan ve bu sene Ars Electronica jürisinde görev alan Alex Verhaest, 2017 Jerwood/FVU Ödülü ve 2015 Dazed Emerging Artist Ödülü’nü alan Lawrence Lek, Tribeca Storyscapes Award ve VR Arles Festivali En İyi Film ödüllerini kazanan Marshmallow Laser Feast, Gäetan Robillard ve Microsoft Research’s Best Vision Award, German Design Award, UCLA Art+Architecture Moss Award, University of California Institute for Research in the Arts Award, SEGD Global Design Award ve Google’s Art and Machine Intelligence Artist Residency Award alan Refik Anadol, 2014 yılında 18. Japan Media Arts Festival’i Sanat kategorisi ve 2013 yılında Prix ARS Electronica Computer Animation ödüllerini kazanan Candaş Şişman ve Ozan Türkkan gibi dijital sanat alanında önemli eserlere imza atmış sanatçılar genç sanatseverlerle kampüslerde buluşuyor.  

Dijital sanat alanında eserler veren uluslararası ve Türk sanatçıların çalışmalarını kampüslere taşıyacak bu sergiyle; üniversite öğrencilerinin son yıllarda gelişmekte olan yeni medya alanında hakkında fikir sahibi olmaları ve bu alanda eser üretecek genç sanatçılara ilham olması hedefleniyor.

Sergi, insan zihni, onun becerileri, güdüleri, sosyal ve doğal besin zincirleri içindeki konumlanışı ve bununla nasıl baş ettiği gibi insana dair sorular üzerine spekülatif sanatsal ve bilimsel araştırmalar içeriyor. Kampüste Dijital Sanat, 30 Nisan- 3 Mayıs 2019 arasında Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, 8-15 Mayıs tarihlerinde ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Olbia Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.


Sergi Kapsamında Çeşitli Etkinlikler De Gerçekleştirilecek

•    2014 yılında 18. Japan Media Arts Festival’i Sanat kategorisi ve 2013 yılında Prix ARS Electronica Computer Animation ödülleri kazanan sanatçı Candaş Şişman 13 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşecek söyleşide izleyicilerle buluşacak.

•    Avustralya doğumlu mimar mimar, sanatçı ve film yapımcısı Liam Young 17 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesinde “City Everywhere” başlıklı bir performans gerçekleştirecek. Tasarım, kurgu ve gelecek alanlarında çalışan sanatçının eserleri “Metropolitan Museum of Art” ve “Victoria and Albert Museum” gibi önemli kurumların koleksiyonlarında yer alıyor.



2.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!