“Kanlı Nigar” Müzikali Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahnesinde

Haberler07 Ekim 2022
880 OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Kanlı Nigar” müzikalini Cem İdiz’in besteleri ile 11 Ekim Salı akşamı saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Antalyalı sanatseverler ile buluşturacak.

Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. Eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Kanlı Nigar Müzikalinin Konusu

Hikaye 1900’lerin İstanbul’unda geçmektedir. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine döner. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar’ın evini rahatsız etmeye başlar ve olaylar böyle gelişir. Tek başlarına bir erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini herkese ispatlayan kadınlar bu yönleriyle, günümüz kadınlarına ilham olmaktadır.


İki perde olarak sahnelenecek eserde ‘Kanlı Nigar’ rolünü Semiha Derya Boran, ‘Hamdi’ rolünü Fatih Şanal, ‘Haydar’ rolünü Taner Ölçen, ‘Şetaret’ rolünü Zişan Damcıoğlu, ‘Letafet’ rolünü Serap Demirhan Işık, ‘Hüsrev’ rolünü Enis Ok, ‘Rumelili’ rolünü Yalçın Ünsal, ‘Laz’ rolünü Ferdi Uslu, ‘Acem’ rolünü Onur Alpaslan, ‘Ülfet’ rolünü Selin Telek, ‘Nefaset’ rolünü Gülçin Gültekin, ‘Mahallenin Meraklısı’ rolünü Pınar Tekol, ‘Naci’ rolünü Mustafa Özşamlı, ‘İhtiyar’ rolünü ise Engin Yaman canlandıracak.


880 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!