Kemal Kılıçdaroğlu: Turizm Barışın Dilidir

Haberler28 Eylül 2013
1.6B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm’ konulu konferansa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha fazla turistin ülkenize gelmesini istiyorsanız bütün komşularınızla iyi geçinmek zorundasınız. Turizm, barışın dilidir. Savaş kışkırtıcığı yapmış olduğunuz andan itibaren turizmin önüne set çekmiş olursunuz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın ev sahipliğinde 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde gerçekleşen savaş ve gerilim politikalarının turizme olumsuz etkilerinin ve sektörün geleceğinin tartışıldığı ‘Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm’ konulu konferans Ramada Plaza Otel’de yapıldı. Konferansa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Milletvekilleri, Antalya Vali Yardımcısı, CHP İl ve İlçe başkanları, İlçe Belediye Başkanları, turizm eski bakanları, yabancı turizm otoriteleri, bürokratlar, turizm yatırımcı ve işletmecileri, STK temsilcileri ve turizm emekçisi Antalyalılar katıldı.

BARIŞ KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK


Konferansın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi kuranlar savaş meydanlarından çıktılar. Hiç biri turizmci değildi, hiç biri ekonomiyi bilmiyordu. Ama savaşı verenler barışın ne kadar değerli olduğunu biliyorlardı. Onun içindir ki ‘Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir’ dediler. Arkasından sadece ülkede değil, dünyadan barışın olması gerektiğini söylediler. Barış kadar önemli bir şey yok” diye konuştu.

TURİZM BARIŞIN DİLİDİR

Turizmin aslında barışın dili olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Eğer siz barışı savunuyorsanız,eğer kendi coğrafyanızda daha fazla turistin ülkenize gelmesini istiyorsanız bütün komşularınızla iyi geçinmek zorundasınız. Barış dilini kullanmalısınız. Savaş döneminde kimse turizmden söz etmez. Savaş kışkırtıcığı yapmış olduğunuz andan itibaren turizmin önüne set çekmiş olursunuz. CHP olarak kendi ülkemizde barışı sonuna kadar savunuyoruz. Barışın olduğu bir ülkede insanlar huzur bulur, rahat çalışır, üretirler. Turizmin bir başka özelliği var. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde turizm daha hızlı gelişir. İnsanlar daha güvenle gider o ülkeye. Dikta yönetimlerinde turizmi desteklemek diye bir şey olmaz, kimse gelmez. Demokrasiyi güçlendirmek, barış dilini kullanmak, huzuru sağlamak, var olan sorunları çözmek, Türkiye’yi dünyaya tanıtmak bizim temel hedefimiz olmalıdır.”



1.6B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!