Kepez AKMEK 9. Yılsonu Sergisi Açıldı

Haberler14 Mayıs 2018
895 OKUNMA
Paylaş

Kepez Belediyesinin, 9 yılda 40 binden fazla kişiye meslek ve sanat eğitimi veren AKMEK’in, el emeği, göz nuru eserleri, yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)’nın 9'uncu dönem yılsonu sergisi törenle açıldı.‘Narin Eller, Nadir İşler’ adıyla düzenlenen yılsonu sergisinin açılış töreni, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ev sahipliğinde Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM)’nde yapıldı.

AKMEK'in 20'den Fazla Şubesi Var


Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada AKMEK’i, özelikle hanımlar için sanat ve meslek edindirme merkezi olması amacıyla göreve geldiği 2009’da hizmete açtıklarını anımsattı. AKMEK’in, hanımlar ve Kepezliler tarafından çok beğenildiğini belirten Başkan Tütüncü, “Bu beğenilen merkez geldiğimiz noktada büyüdü ve 20’den fazla şubesiyle ve 200’e yakın branştaki kurslarıyla cazibe merkezi oldu.” diye konuştu. Tütüncü, bu yıl 3 bin 901 kursiyeri olan AKMEK’in, 9 yıl da 40 binden fazla Kepezliye meslek ve sanat eğitimi verdiğini kaydetti.

DokumaPark’ta El Emeği Çarşısı

AKMEK’in sadece sanat ve meslek öğreten bir yer olmadığını aktaran Tütüncü,  “AKMEK, aynı zamanda öğrendiği sanat ve mesleği ile girişimci hanımların da önünü açtı. AKMEK de birçok başarı hikâyesi var.” ifadesini kullandı. DokumaPark’ta açtıkları El Emeği Çarşı’nın AKMEK için önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Tütüncü, “Geçtiğimiz hafta DokumaPark’ı 65 bin kişi ziyaret etti. Parkı ziyaret edenler için el emeği çarşısı da renkli bir nokta oldu. Çarşı aynı zamanda hanımlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlıyor.” dedi.


AKMEK Sosyalleştiriyor

Tütüncü, AKMEK’in kültür gezileri, sağlık taraması, anne ve çocuk sağlığı bilgilendirmesi, çeşitli alanlardaki seminerleriyle de özellikle hanımları için güzel de bir sosyalleşme ortamı oluşturduğunu sözlerine ekledi. Başkan Hakan Türüncü, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle, kurdeleyi keserek, AKMEK ile Teomanpaşa ve Çamlıbel Halk Eğitim merkezlerinin yılsonu sergilerini ziyarete açtı. Tütüncü, daha sonra beraberindekilerle MSKM’nin fuayesindeki sergi stantlarını gezerek, kursiyerleri tebrik etti.


895 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!