Kepez Belediyesi Şeb-i Arus Töreni Düzenliyor

Haberler15 Aralık 2014
1.2B OKUNMA
Paylaş

Kepez Belediyesi, 17 Aralık'ta Kepez Belediyesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nda Konya Mevlana Sema Grubu eşliğinde Mevlana Celaleddin Rumi'nin düğün günü dediği ahrete intikalinin 741'inci yıldönümü olan Şeb-i Arus töreni düzenleyecek.

Rumi'nin sevgiliye (Allah'a) kavuşma günü olarak gördüğü ve düğün gecesi dediği Şeb-i Arus törenini, bu yılda manevi bir coşku ile kutlayacaklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Mevlana Celaleddin Rumi'nin, Anadolu'nun en önemli maneviyat önderlerinden birisidir. Antalya, önemli bir Anadolu Selçuklu şehridir. Bu nedenle Selçuklu Devleti'nin en önemli bilgelerinden bir tanesi olan Hz. Mevlana'yı, vuslatının seneyi devriyesi olan 17 Aralık gününde Kepez'de güzel bir şekilde kutlayacağız. Tüm Antalyalıları, Kepezli hemşerilerimizi bu kutlu güne davet ediyorum" dedi.

Şeb-i Arus Vuslatın 741. Yıldönümü, 17 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'da Kepez Belediyesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nda, Konya Mevlana Sema Grubu'nun eşliğinde kutlanacak.

Yer: Kepez Belediyesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu
Tarih: 17 Aralık Çarşamba
Saat: 20.00



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!