Kepez Teknoloji Şehri Oluyor

Haberler05 Haziran 2018
1.8B OKUNMA
Paylaş

Başkan Hakan Tütüncü,  Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu öğrencilerine sözünü verdiği bilişim sınıfını hizmete açtı. Bilişim sınıflarında kodlama eğitimi vereceklerini aktaran Başkan Tütüncü, “Gecekondu imajından teknoloji imajına doğru koşarak ilerleyen bir Kepez var.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘ilçede 50 okulu bilişim sınıfı projesi’ kapsamında 28. bilişim sınıfını Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu’na kazandırdı. Başkan Hakan Tütüncü, düzenlenen törenle 15 bilgisayardan oluşan ve kodlama eğitiminin de verileceği bilişim sınıfını hizmete açtı.
Başkan Tütüncü, konuşmasında şehre ve insana yapılan yatırımların at başı götürülmesi gerektiğini işaret ederek, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz 2009 ile bugünkü Kepez arasında beyazla siyah kadar fark var. 2009’da gecekondu mahallesinin içerisinde yapayalnız bir Ahmet Coşkun Bulut Okulu vardı. Bölgedeki okullarda da aynı fotoğrafı görürsünüz. Ama şimdi okulların etrafında gecekondu dokusu neredeyse tamamen ortadan kalktı. Sağladığımız imar hakları ve ilave emsallerle bölgede daha yaşanılabilir sitelerin olduğu bir şehir yapılaşması meydana geldi. Yeni yollar açtık. Eğitim yuvalarını güzelleştirdik. Bütün bunlar şehre yaptığımız yatırımla, insana yaptığımız yatırımı at başı götürdüğümüzün en önemli işaretidir.”

Kepez’deki başarının sırrı
Tütüncü, Kepez’de kısa zamanda önemli başarılara imza atmalarının sırrını da şu şekilde dile getirdi: “Birbirinizi seveceksiniz. Birbirinizi kucaklayacaksınız. Ondan sonra da birbirinizin heyecanına heyecan, aşkına aşk, sevdasına sevda katacaksınız. Eğer bir yerde işini seven okul müdürü varsa ona her türlü desteği sağlayacaksınız. Bizim başarımızın altında yatan sebep bir sinerjiyi meydana getirmekti. Bu sinerjiyi oluşturduğumuzdan Kepez’de çok önemli güzellikler meydana geldi. Allah’ın izniyle güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

Tütüncü’nün Kepez’deki en büyük başarısı
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında Kepez’deki en büyük başarısını da şu şekilde açıkladı: “Geçen yıllar içerisinde 120’dan fazla yeni eğitim kurumunu Kepez’e kazandırdık. Altını çiziyorum 120’den fazla okul. Bu okulların yapıldığı arazilerin mülkiyet sorunları vardı, çözdük. Yatırımla ilgili problemler vardı, çözdük.  120 okul yeterli mi? Asla. Daha yenilerini yapmak için de gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.”

Kepezli çocuklar eğitimde ayrıcalıklı
Kepezli çocukların artık eğitimde ayrıcalıklı hale geldiğinin altını çizen Tütüncü, “Kepez’in çocukları diğer ilçelerin çocuklarıyla mukayese edildiği zaman artık kendilerini eğitimde çok daha ayrıcalıklı görür hale geldi. Kepez’in çocukları artık geleceklerinde çok daha güzel şeyler görüyorlar; gelece güvenle, umutlu bakıyorlar. Bunları nereden biliyorum? Öğrencilerimizin bana zaman zaman yazdığı mektuplardan biliyorum.” ifadesini kullandı.  

Kepezli çocuklar teknoloji ile hayal kuruyor
Başkan Tütüncü, bilişim sınıflarında kodlama eğitimi verileceğine işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Okullarda bilişim sınıfı açılmasına önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız iki bilişim sınıfıyla Kepez’in okullarında bu eğitim ve öğretim döneminde 30 bilişim sınıfını açmış olacağız. Sadece bilişim sınıfı açmak değil, bilişim sınıflarıyla eş zamanlı kodlama eğitimini de başlattık. Kodlama eğitimini ilçemizde yaygınlaştıracağız. Kodlama eğitimi geleceğin dilidir. Kodlama eğitimi, teknolojinin dilidir. Bilişim sınıfları, kodlama merkezlerimizin okullarda faaliyetlerini sürdürdükleri şubeleri olacak. Çocuklarımız, teknolojinin diliyle hayaller kuracaklar. Çocuklarımız, teknoloji alanında öğreneceği kodlama diliyle birlikte hayal ettiklerini birer robot, makine ve yazılım olarak ürün şeklinde ortaya koyacaklar.  8, 10 yaşındaki çocuklarımız yeni bir icat geliştirip, bu ideali kendilerine hedef olarak koymuşlar. Gecekondu imajından teknoloji imajına doğru koşarak ilerleyen bir Kepez var.”
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından Okul Müdürü Celal Sağır, Habibler Mahalle Muhtarı Ali Kundakçı ve okul aile birliği üyeleri ile kurdeleyi keserek, bilişim sınıfını hizmete açtı. Tütüncü, daha sonra bilişim sınıfını ziyaret etti.  



1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!