Kepez’de ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ Açıldı

Haberler22 Mart 2018
2.3B OKUNMA
Paylaş

Kepez Belediyesi, engelli bireylerin yaşamlarını engelsiz hale getirmek, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamda daha çok yer alabilmelerini sağlayabilmek amacıyla kurduğu ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Kepez Belediyesi, Sağlık Merkezi içerisinde kurulan ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 

Engelli Koordinasyon Merkezi’nin açılış konuşmasını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Engelli Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Tütüncü, engelliler için çok farklı çalışmalar yaptıklarını dikkat çekerek, hayata geçirdikleri projeleri anlattı.Tütüncü, şöyle devam etti: "Bütün bunların kurumsal çatı altında sürdürülmesi çok önemliydi. Bir gün bütün bunlara ‘Ne gerek var canım. Bunlar belediyenin vazifesi mi? ’ denilmemesi için işte bu binaların, bu kurumsal yapanın sürdürülebilirlik adına çok büyük önemi var. Bu hizmetler kimsenin terk edemeyeceği ve belediyenin görevler hanesine yazılacaktır. İşte! Biz bunun peşindeyiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları kurumsal tek çatı altında toplayacağız. Engelli farkındalığını oluşturmaya yönelik yeni adımlar atacağız. Engelli ve engelli ailelerimiz de kurumsal zeminde bizim bir araya gelmemizi sağlayacak. “diye konuştu.

"Sosyal Bir Paydaş Olacak"
Gülen yüzler daha çok gülsün diyerek daha çok çalışacaklarını belirten Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu amaçtan dolayıdır ki, bugün bu Engelliler Koordinasyon Merkezimizi açıyoruz. Engelli derneklerimizin temsilcilerini emeklerinden dolayı saygıyla selamlıyorum. Çünkü onların gönüllülük esası ile yaptıkları çalışmaların son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Onların sosyal sorumlulukla gerçekleştirdiklerine bu kurum sosyal bir paydaş olacaktır. Gönüllülük esasına dayalı bu yapılar zaman zaman imkanlar bulamayabiliyor. İyi şeyler düşünüyorlar, ancak imkan bulamıyorlar. Engelli Koordinasyon Merkezimiz onların düşündükleri iyiliklere ve güzelliklere ortam ve imkanlar sağlayan bir merkez olacak. Güçleri birleştireceğiz. Güçlü bir sivil toplum olma noktasın da yol kat edeceğiz. Koordinasyon merkezimiz sosyal yapımızı da güçlendirecek çok önemli bir kurum olacak."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından kesilen kurdele ile Engelli Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.



2.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!