Kimin Soyağacı Antalya'da Çıkacak?

Haberler09 Şubat 2018
1.4B OKUNMA
Paylaş

E-Devlet'in yeni hizmeti soyağacı sorgulama 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti. Hatta yoğunluk yüzünden uygulama şimdilik durduruldu. Konu ile ilgili resmi açıklama da geldi. Açıklamada asıl yoğunluğun gece 02:00 - 04:00 arasında yaşandığı bilgisi paylaşıldı. 200.000 adet sorgulamanın başarılı olarak sonuçlandırıldığı ve belge oluşturulduğu da açıklandı. Ancak aramanın 5 milyonu aştığı söyleniyor. E-Devlet üzerinden soyağacı sorgulama işleminin tekrar kullanıma girmesi ise yoğunluğun azalmasına bağlı.

E-Devlet kapısı hizmetlerine milyonlarca kişinin sorgulamak isteyeceği bir uygulama ekledi.


Dün 14:00’te başlayan uygulama kısa sürede sistemi durma noktasına getirdi. Hatta gece 02:00 - 04:00 arası aramalar zirveye çıktı. Ancak öğle saatlerinden sonra e - Devlet kapısına sorunsuz giriş yapılamadı.

Sabaha kadar uyumayan vatandaşlar sabah da sistemi zorlamaya devam etti. Çünkü soy ağacı uygulaması hemen hemen herkesin dikkatini ve merakını üzerine çekecek bir uygulama. Ancak iyi bir hizmet vermek isteyen Nüfus Müdürlüğü önce donan sonra kaldırılan soy ağacı sorgulama hizmetini ne zaman yeniden hayata geçireceğini açıklamıyor.

Çileye dönüşen uygulamaya en fazla tepki de sosyal medyadan geldi. Hatta tarihin açıklanmaması yoğunluk korkusu olarak yorumlandı.


Soyağacı Nedir?

Soyağacı, bir ailenin veya sülalenin bütün mensuplarını geçmişten günümüze, belirli bir hiyerarşik düzen içerisinde sıralanması anlamına gelmektedir. Soy ağacının en tepesinde bilinen en eski aile veya sülale üyesi yer alır. Bu sıralama günümüze kadar getirilir. Böylece bir soyağacı elde edilir. Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!