Konyaaltı Belediyesi'nden Bez Torba Uygulaması

Haberler15 Ocak 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Konyaaltı Belediyesi  halk sağlığı konusunda yeni bir projeye imza atıyor. İnsan sağlığı için son derece zararlı naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için, pazar yerlerinde vatandaşa ücretsiz bez torba dağıtılıyor.

Dünyada her yıl üretilen naylon poşet sayısı 500 milyar adet. Bu sayının sadece yüzde 1’i geri dönüştürülebiliyor. Yüzde 99’u doğada kalıyor. Uzmanlar kimyasal maddeler içeren naylon poşetlerin sadece toprağa değil içine koyulan sebze ve meyveler aracılığıyla insan sağlığına da son derece zarar verdiğini belirtiyor. Buradan yola çıkan Konyaaltı Belediyesi, naylon poşet kullanımının azaltılması için pazar yerlerinde ücretsiz ‘bez torba’ uygulaması başlattı.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tekrar kullanılabilir bez torbaların özendirilmesi için ilk olarak Kapalı Semt Pazarlarında ücretsiz “pazar torbası” dağıtıyor. Vatandaşlardan büyük ilgi gören proje ile pazar yerlerinde naylon poşet kullanımının da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında vatandaşa ücretsiz 10 bin adet bez torba dağıtılması hedefleniyor.


Her gün milyonlarca naylon poşetin doğaya bırakıldığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğada dönüşüm süresi 400 ile 1000 yıl alan bu malzemenin, bu kadar yaygın ve sınırsız olarak kullanımı doğru değil. Bizler doğanın sahibi değil, emanetçisiyiz. Konyaaltı Belediyesi olarak çocuklarımıza yaşanabilir bir doğa bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekteyiz.” diye konuştu.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!