Konyaaltı Belediyesi Personeli Hayvan Kurtarma Eğitimi Aldı

Haberler02 Mayıs 2023
558 OKUNMA
Paylaş

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) iş birliği ile belediye personeline Antalya Hayvanat Bahçesi’nde uygulamalı hayvan kurtarma eğitimi verildi.

Konyaaltı Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik eğitimlere devam ediyor. Eğitimler, İnsan Kaynakları Müdürlüğü organizasyonunda, geçtiğimiz yıllarda yaşanan Manavgat yangını sonrasında kurulan sivil savunma birimi ve JAK iş birliği ile hem teorik hem de uygulamalı şekilde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yangın, suda kurtarma, tahliye, haberleşme gibi konularda alanında uzman eğitmenlerce hem teorik hem de pratik anlamda bilgilendirilen belediye çalışanları, Antalya Hayvanat Bahçesi’nde yapılan uygulamalı hayvan kurtarma eğitimiyle de yaşanacak olası afetlerde yapılması gerekenler konusunda eğitim aldı. Küçük ve büyükbaş hayvanların yanı sıra sürüngenlerin olduğu bölümde de eğitim alan belediye çalışanları, ilk başta yılan, kaplumbağa ve iguana gibi hayvanlara dokunmakta tedirginlik yaşasa da bir süre sonra bu tedirginliklerini yenerek renkli görüntülerle eğitimlerini tamamladı.

Hayvanlara Yönelik İlk Yardım Eğitimi

Kahramanmaraş merkezli depremde özellikle küçük ve büyükbaş hayvanların enkaz altından çıkarılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Sivil Savunma Birimi sorumlusu Sinan toprak, Manavgat yangını sonrası Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in talimatlarıyla kurdukları sivil savunma biriminin iyi bir seviyeye geldiğini söyledi. Hayvanat bahçesi içerisinde uygulamalı olarak yapılan eğitimde ağırlıklı olarak hayvanlara yapılacak ilk yardım konusunun işlendiğini aktaran Toprak, ‘’Doğada ya da herhangi bir afet durumunda bir yaralı hayvan görüldüğünde personellerimizin nasıl müdahale edeceği anlatıldı. Küçükbaş hayvanlardan başlayıp, büyükbaş hayvanlara doğru ilerledik ve hem keyifli hem de çok verimli bir eğitimi tamamladık. Bize bu fırsatı verdiği için Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e teşekkür ediyorum’’ dedi.



558 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!