Konyaaltı Belediyesi’nden “Gıda-Giyim Bankası”

Haberler08 Şubat 2014
2.9B OKUNMA
Paylaş

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nde yer alan “Gıda Giyim Bankası”, 600 çeşit ürün yelpazesi ile ihtiyaç sahiplerinin hizmetine açıldı.

Konyaaltı’nda gıda, giyim ve temizlik malzemesi gibi birçok market ürününden oluşan “Gıda Giyim Bankası” Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nde hizmete açıldı. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapabilme imkanı sunan “Gıda Giyim Bankası” nı gezen Konyaaltı Belediye başkanı Muhittin Böcek, örnek oluşturacak bir sosyal belediyecilik hizmetini daha bölge halkının hizmetine açtıklarını söyledi.

Paranın geçmediği tek market
Yaz kış, gece gündüz ilçedeki mağdur insanlara yardımı vazife bildiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek,”Sözle değil projelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız.”dedi.  Başkan Böcek, bu anlamda Antalya’da paranın geçmediği marketi “Gıda Giyim Bankası”nı KOSHİM’de hizmete açtıklarını söyledi.

Proje ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkanı sağladıklarını dile getiren Başkan Böcek şöyle devam etti, “Marketimizde 600 çeşit ürün bulunmakta. Bu markette para değil, kart geçerli olacak. Belediyeye başvuruda bulunan aileler, ilk olarak ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılacak. Yapılan araştırma sonunda yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelere, ‘Gıda Giyim Bankası’nda kullanabilecekleri bankamatik kartı benzeri KONKART vereceğiz. Önceden belirlenen ihtiyaç ölçüsünde her ay bu kartlara belli miktar TL yükleyeceğiz. Vatandaşlarımız bu kart ile temel ihtiyaçlarını her ay ücretsiz olarak marketimizden karşılayabilecekler.”


600 ürün çeşidi bulunuyor
Belirlenen esaslar ölçüsünde ihtiyaç sahibi olduğu doğrulanan aileler, Konyaaltı Belediyesi tarafından verilen KONKART r ile “Gıda Giyim Bankası”ndan ücretsiz alışveriş yapabilecekler


2.9B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!