Konyaaltı’nda Uluslararası Yüzme Yarışı

Haberler20 Ekim 2022
850 OKUNMA
Paylaş

Konyaaltı Belediyesi Uluslararası An-Aqua Swimming Race basın toplantısında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “6 ülkeden yaklaşık 500 yarışmacının katılacağı bu etkinliği her sene düzenleyerek gelenekselleştirmek istiyoruz’’ dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya’da ilk defa gerçekleştirilecek Konyaaltı Belediyesi Uluslararası An-Aqua Swimming Race yüzme yarışı hakkında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki toplantıda, 22 ve 23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışların detaylarını paylaşan Başkan Esen, organizasyonu 600 metre takım yarışı, 1500 metre yarışı, 3000 metre yarışı ve 6000 metre yarışı olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenleyeceklerini kaydetti. Dünyada örnekleri olan bu yarışmayı Antalya’da ilk kez yapacaklarını aktaran Başkan Esen, “Hafta sonu gerçekleşecek yarışları bundan sonra her sene düzenleyerek gelenekselleştirmek istiyoruz’’ dedi.

Bütün Önlemler Alındı

Belediye önünden başlayacak olan yarışların 3 bin metrelik bir hat üzerinden devam ederek yine belediye önünde biteceğini belirten Başkanı Esen, “Tüm sporcularda çip olacak. Hepsi dijital olarak takip edilecek. Bunun yanı sıra hem sahil güvenlik hem deniz polisi ve cankurtaranlar herhangi bir durumda müdahale etmek için hazır olacaklar. Sporcuların güvenliği anlamında her şey düşünüldü. Güzel bir yarış olacağını düşünüyoruz’’ dedi. Başkan Esen, olası bir yaralanma durumunda, tıbbi müdahale için de ekiplerin yarışma boyunca sporcuların sağlığı için hazır bulunacağını aktardı. Basın mensuplarının, yarışmanın kazananlarına para ödülü verilip verilmeyeceğini sorması üzerine Esen, “Dünyada genel teamül, bu tip yarışlarda para ödülü verilmemesi üzerine. Eğer uluslararası anlamda katılımı artıracaksa, dünyanın gözünü biraz daha buraya çekecekse gerekirse önümüzdeki sene para ödülü olmasa bile bir takım özendirici ödüller koymayı düşünebiliriz’’ dedi.


Spor Turizmi Vurgusu

Geçtiğimiz yıl yine Konyaaltı Belediyesi olarak ilk kez düzenledikleri Ultra Maraton gibi bu organizasyonun da spor turizmi adına atılmış bir adım olacağını belirten Başkan Esen, “Konyaaltı gibi bir ilçenin, sadece deniz turizmi ile değil spor turizmi ile de öne çıkan önemli bir destinasyon haline gelmesi için çabalıyoruz.  Antalya’nın çağdaş yüzünü özellikle yurt dışına her fırsatta göstermekten mutlu oluyoruz. Çağdaş, huzurlu, güvenilir, adil bir Türkiye imajı biliyoruz ki en nihayetinde vatandaşlarımıza huzur ve refah olarak geri dönecektir. Aslında bizden çok fazla farkı olmamasına rağmen turizm pastasından çok daha fazla pay alan İspanya, Fransa gibi ülkelerin bulunduğu seviyeye çıkmak için bir noktadan birilerinin bir şey yapmasını beklemek yerine herkesin elinden geleni yapması gerekir’’ dedi. Sporun özellikle şu ara üzerinde yoğunlaştıkları bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Esen, spor turizminin Konyaaltı üzerinden Antalya’da çok daha güçlü noktalara gelmesini istediklerini aktardı.


Manş Denizi'den Sonra Konyaaltı'da 

Organizasyon sorumlusu Ali Cem Aktaş ise, “İlk kez gerçekleştirilecek yarışta Başkanımızın da dediği gibi 4 etap var. Herkesin mücadele edebileceği 600 metrelik bir parkur, bununla birlikte 1500 metre orta segment bir parkur ve ileri seviye yüzücüler için 3 ve 6 bin metrelik parkurlarımız var. Yarışlar Türkiye Yüzme Federasyonu’na uygun standartlarda organize edilecek’’dedi. Aktaş, herhangi bir aksilik olmazsa son dönemde Manş Denizi’ni yüzerek geçen Bengisu Avcı’nın da 1500 metrelik etapta yarışacağını söyledi. 
 


850 OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!