Konyaaltı’nda Kadın El Emeği Pazarı Açıldı

Haberler24 Aralık 2013
3.5B OKUNMA
Paylaş

Toplumcu belediyecilik anlayışıyla hareket eden Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Özellikle ev hanımlarının aile bütçesine ekonomik değer oluşturabilecekleri Kadın El Emeği Pazarı, Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) yanında hizmete açıldı.

Kadınlar ekonomiye değer katıyor
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, zamanlarının büyük bir bölümünü evde geçiren ev hanımlarını, bu projeyle sosyal bir ortama dahil etmek istediklerini söyledi. Kadınların, Kadın El Emeği Pazarı’nda çeşitli ürünler satarak aile bütçesine de destek olduklarını dile getiren Böcek, böylece onlara yaşam kalitesini artırma şansı verdiklerini kaydetti.

Muhittin Böcek şöyle konuştu: ”Kadınların bir ucundan tutmadığı toplumsal yaşam ayakta duramaz. Kadınların Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki köklü taşıyıcı güç olduğunu unutmamamız gerekiyor. Onlar, ülkemizin aydınlık geleceğinin koruyucusudurlar. Kadınların toplumsal yaşama katıldıkları; çocuklarının ve kendilerinin geleceğinden kaygı duymadıkları bir toplum yaratmak hepimizin görevi.”

24 stantta Kadın El Emeği Pazarı
Kadın El Emeği Pazarı, her Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 9.00 ile 17.00 arasında açık olacak. Pazarda yer alan 24 stantta geleneksel el ürünleri, mefruşat, ev yemekleri, hediyelik eşya gibi birçok ürün satışa sunuluyor. 



3.5B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!