Konyaaltı’nda Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Verildi

Haberler27 Aralık 2013

Konyaaltı Belediyesi atık yönetimi, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında, okullara yönelik yürüttüğü eğitim çalışmalarında 3 bin öğrenciye ulaştı.

Çevre bilincinin küçük yaşta kazanılacağı düşüncesinden yola çıkan Konyaaltı Belediyesi, yürüttüğü “Atık Yönetimi ve İklim” konulu öğrenci eğitim programını tamamladı. Proje kapsamında, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz dönemi içerisinde 19 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye, “Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği” konularında eğitim verildi.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgiler verilmekte.


Proje kapsamında son olarak Doğa Koleji öğrencileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  amaçlarının öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.  Atık yönetimi ve iklim değişikliği, atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi gibi konularda, konusunda uzman belediye çalışanları tarafından eğitim seminerleri verdiklerini dile getiren Başkan Böcek, bu proje ile 19 okulda toplam 3 bin öğrenciye ulaştıklarının da altını çizdi.


Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!