Leonardo da Vinci Sergisi Antalya'da

Haberler24 Mayıs 2018
2.7B OKUNMA
Paylaş

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı koleksiyonu olduğu belirtilen Leonardo da Vinci sergisi, dünya turu kapsamında Antalya'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi, 25 Mayıs Cuma günü Agora AVM'de açılıyor.

Sergiye ev sahipliği yapacak Agora Antalya Alışveriş Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Leonardo da Vinci'ye adanmış uluslararası düzeyde en önemli sergi sanatseverlerle buluşacak.

Dünyanın en kapsamlı Leonardo da Vinci koleksiyonu unvanıyla ziyaretçilerin karşısına çıkacak sergi, 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. Da Vinci'nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200 eseri sanatseverlerle buluşturacak sergi, 25 Mayıs'ta kapılarını açacak. Sergi, 12 Ağustos tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.


Sergi, Michelangelo, Albrecht Dürer, Giorgio Vasari, Donatello, Verrocchio, Giambologna, Raphael, Francesco Guardi ve Canaletto gibi Rönesans'ın diğer önemli sanatçıları ile çağdaşlarının da Vinci eserlerinden ilham alarak sunduğu örneklere ve orijinal belgelere de ışık tutuyor.

Belçika ve Lüksemburg'dan mühendis, tarihçi, grafik sanatçıları ve zanaatkarlardan oluşan 22 kişilik ekibin 10 yıllık çalışmanın ardından imza attığı sergiyle, daha önce keşfedilmemiş birtakım konular örneklenerek Vinci hakkındaki bilgilerin artırılması hedefleniyor.



2.7B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!