Letonya Bağımsızlık Günü Antalya'da Kutlandı

Haberler30 Nisan 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Letonya’nın 100. bağımsızlık günü Antalya’da kutlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Letonya Fahri Konsolsu Aslı Bayar Ulukapı’nın organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte, 13 ülkeden gelen 200 Letonyalı dansçı ve sanatçı, ülkelerine özgü kıyafetleriyle dans gösterileri sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesini temsilen etkinliğe katılan ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, “Bu işbirliğinin yalnızca 100. yıl kutlamalarıyla sınırlı kalmayıp, 100 yıllar boy sürmesini dilerim” dedi.

Antalya Fahri Konsolosluğunun girişimleriyle partner şehir seçilen Antalya’da,  Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Letonya’nın 100. bağımsızlık Günü, kortej yürüyüşü ve dans festivaliyle kutlandı.

Kortej Kaleiçi’ne Renk Kattı


Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan festival yürüyüşü Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando takımı eşliğinde Üçkapılar’a kadar sürdü. Ardından Letonyalı müzisyenlerin çaldığı şarkılar eşliğinde Kortej Kaleiçi’nden geçerek yat limanına vardı. Letonyalılar ve protokol, Kaleiçi’nin tarih kokan sokaklarından geçerek yat limanında bulunan amfi tiyatroya geldi.

Doğanoğlu, Letonyalıları Antalya’ya Davet Etti

ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ise “Sizlerin de söylediği gibi Letonya şarkıların, şarkıcıların şehri. Antalya da festivaller şehri. Antalya, deniz, güneş, kültür ve müzik şehri. Bu anlamda çok güzel bir işbirliği yarattığımızı düşünüyorum. Bu işbirliğinin yalnızca 100. yıl kutlamalarıyla sınırlı kalmayıp, 100 yıllar boy sürmesini dilerim. Çünkü Antalya aynı zamanda barış ve turizm şehri. Bu nedenle lütfen tekrar, tekrar Antalya’ya gelin. Antalya her zaman sizleri bekliyor” dedi.


Ulukapı, ”Dostluğa Katkı Sağlayacak”

Letonya Fahri Konsolosu Aslı Bayar Ulukapı ise, “İki ülke arasındaki turizm ve kültürel ilişkileri geliştirmek için her zaman çalışıyoruz. Bu tarz etkinlikler insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyor. İki ülke birbirlerinin kültürünü tanıyor. Antalya’da düzenlenen bu etkinliğin de iki ülke arasında daha uzun yıllar sürecek dostluğa önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardında desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Gaye Doğanoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Festival kapsamında Letonyalı dansçılar ve müzik grupları ülkelerine özgü kıyafetleriyle dans gösterileri sundu. Kültürlerini anlatan Letonyalılar, renkli görüntüler oluşturdu.



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!