Mahfi Eğilmez, Otel Yöneticileri İçin Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Haberler14 Eylül 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Ramazan Aslan’ın ev sahipliğinde Aska Lara Hotel’de gerçekleştirilen yemek öncesinde Ekonomist, Yazar, Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, POYD üyeleri için dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Kaynak: Mahfi Eğilmez, otel yöneticileri için Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

ABD Krizden Çıktı Ama Avrupa…

ABD’nin yaşadığı ekonomik krizden çıkmayı başardığını belirten Mahfi Eğilmez, Avrupa’da ise Almanya, Avusturya ve Belçika’nın krizden çıkabildiğini söyledi. Euro bölgesinin krizden çıkma yolunda iyi bir yol aldığını ifade eden Eğilmez, “Avrupa’da şu an işsizlik sorunu var. Enflasyon ise düşük” dedi. Kaynak: Mahfi Eğilmez, otel yöneticileri için Türkiye ekonomisini değerlendirdi 

Ticaret Savaşları Başladı


Eğilmez, ABD’nin dünyayı ticaret savaşlarına taşıdığını söyledi. Eğilmez, “ABD, Trump ile serbest ticaretten vazgeçerek korumacılığı savunmaya başladı. Önceden korumacılığı savunan Çin ise şimdi serbest ticareti savunuyor. Garip bir dünya haline geldik” şeklinde konuştu. Kaynak: Mahfi Eğilmez, otel yöneticileri için Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

“Enflasyon Rekor Kırdı”

Türkiye ekonomisi üzerine dikkat çeken açıklamalar yapan Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin 2019’da resesyona gireceğini ifade etti. Eğilmez’in açıklamaları şöyle: “Türkiye’de enflasyon var ve ekonomi de küçülecek. Enflasyonumuz yüzde 18 ile dünya rekoru kırdı. Dünya enflasyon yaratmaya çalışırken biz rekor kırıyoruz. Enflasyonu kontrol altına almazsak yükselmeye devam edecektir. İkinci büyük sorunuz ise işsizlik. Nitelikli eleman bulma konusunda sıkıntılarımız var. Üniversitelerden 100 mezun varsa yüzde 15’i nitelikli yüzde 85’i niteliksiz. Türkiye, 230 milyar dolar borç ödeyecek. Türkiye bu parayı bulur mu? Geçen sene 200 milyar dolar borç ödemesi yaptık. Bu para bulundu. Ama artık kontrollü gitmemiz gerekiyor.” Kaynak: Mahfi Eğilmez, otel yöneticileri için Türkiye ekonomisini değerlendirdi.


“Faiz Kalıcı Çözüm Değil”

Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin yeni teknolojiler geliştirerek üretime geçmesi gerektiğini söyledi. Eğilmez, “Türkiye yapısal reformları yaparsa manzara değişir. Faiz artırmak kalıcı çözümler değildir. Şu an ‘Kanal İstanbul projesinden vazgeçiyoruz’ dense kur düşer. Çünkü 200 milyar dolarlık bu proje için yurt dışından kaynak arıyoruz” diye konuştu. Kaynak: Mahfi Eğilmez, otel yöneticileri için Türkiye ekonomisini değerlendirdi.


Kaynak: Tourism Today


1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!