Manavgatlı Fatma Nine Suya Kavuştu

Haberler28 Mayıs 2018
1.1B OKUNMA
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Fatma Yavuz’un 57 yıllık su sıkıntısı sona erdirdi.  Susuz hiçbir şey yapılamadığını söyleyen Fatma Nine, ‘Su bir ganimet. Şükürler olsun artık suyum akıyor. Menderes oğlumdan Allah razı olsun” diyerek dua etti.

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü başlattığı çalışmalar ile kırsal mahallelerin içme suyu sorunları tek tek çözülüyor. Yıllardır evinde musluk suyu hasreti çekerek hayatını sürdüren Fatma Nine, ASAT ekiplerinin özverili çalışmalarıyla 57 yıl sonra içme suyuna kavuştu.

Fatma Nine İçin 2000 Metre Yeni Hat


Manavgat İlçesi’nin Hacıisalı Mahallesi’nde yaşayan, 9 çocuk annesi 77 yaşındaki Fatma Nine’nin evine 57 yıl sonra içme suyu bağlandı. ASAT ekipleri zorlu şartlara aldırış etmeden, Fatma Nine’nin evinde musluk suyu aksın diye 2000 metre yeni hat çekti ve hidrofor kurdu. Verilen üstün gayret sonunda yıllar sonra Fatma Nine’nin musluğundan su aktı.

57 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

Mutluluğu gözlerinden okunan Fatma Nine, “Susuz hiçbir şey yapamadıklarını belirterek, içmesinden, temizliğine su bir ganimet. Çok güzel bir hizmet. Suyu olmayanlara Allah nasip etsin’’ dedi.



1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!