Matso Girişimci Kursu Açtı

Haberler04 Ekim 2013
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), birlikte uygulamalı girişimci eğitimi başlattı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, ücretsiz olacak kursun 70 saat süreceğini söyledi. Boztaş, 30 Eylül'de odalarında başlayan kursun 8 Ekim'de sona ereceğini ifade ederek; uygulamalı girişimcilik eğitiminin hedefinin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcide iş planı kavramını oluşturma olduğunu belirtti. Boztaş, eğitim seminerleriyle başarılı işletmelerin kurulmasına öncülük edileceğini kaydetti.

Boztaş, uygulamalı girişimcilik eğitiminde girişimcilere, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgi verildiğini ifade etti. Boztaş, "Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlara kurs bitiminde 'katılma belgesi' vereceğiz. İşletmelerini kurdukları takdirde iş planları hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin lira Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin liralık Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacaklardır." dedi.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!