Meteoroloji'den Antalya İçin Kritik Uyarı!

Haberler04 Ekim 2019
9.8B OKUNMA
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu tahmin haritası yayınlandı. MGM tarafından yayınlanan hava durumu verilerine göre hava sıcaklıkları yarından itibaren düşmeye başlayacak.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre; bölgemizin bugün akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 

Bugün bölgemizin batısı (Muğla İli), 5 Ekim Cumartesi günü ise Antalya, Isparta ve Burdur illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü Antalya İlinin Doğu İlçelerinde etkili olduktan sonra bölgemizi terk etmesi tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının cumartesi günü bölgemizin batısında azalarak mevsim normalleri civarı ve yağış alan yerlerde, yer yer altına düşmesi tahmin ediliyor. 


Rüzgarın cumartesi günü Batı Akdeniz ve bölgemizin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz
Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

(Başlama Zamanı: 04.10.2019- 18:00 TSİ/ Bitiş Zamanı: 06.10.2019- 23:59 TSİ)

Kaynak: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü



9.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!