Meteoroloji'den Antalya İçin Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!

Haberler22 Mart 2021
3.1B OKUNMA
Paylaş

Meteoroloji’den Antalya için aşırı yağış ve fırtına uyarısı! 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (23.03.2021 Salı günü) Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin bölgemizi etkilemesi bekleniyor.

23.03.2021 Salı günü bölgemizde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışı şeklinde görüleceği, rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise yağışların, sahilde sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde ise kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.


Yağışlı sistemin 25.03.2021 Perşembe gününden itibaren doğu kesimlere çekilerek bölgemizdeki etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Salı günü iç kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren hissedilir derecede (6-10 °C) azalacağı tahmin ediliyor.
 
Bölgemizde beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama Zamanı: 23.03.2021 00:00 
Bitiş Zamanı: 25.03.2021 18:00 


3.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!