Meteoroloji'den Antalya İçin Sağanak Yağış Uyarısı!

Haberler08 Ocak 2021
10.8B OKUNMA
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Muğla, Antalya, Isparta ile Burdur’un doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemiz yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek.

Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 11.01.2021 Pazartesi ve 12.01.2021 Salı günleri bölge genelinde artarak 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı, ancak önümüzdeki hafta ortasında (13.01.2021 Çarşamba) bölgemizin batısından başlayarak hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Yarından itibaren bölgemizde yağmur ve sağanak yağış şeklinde görülecek olan yağışların, Çarşamba gününden itibaren yurdumuza Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin bölgemizi de etkileyeceği ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.



10.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!