Meteoroloji'den Antalya'ya Uyarı: Cumartesi Yağış Geliyor

Haberler04 Mayıs 2018

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü; hava sıcaklıklarının azalacağı ve yağışların önümüzdeki bir hafta boyunca Akdeniz Bölgesi'nde etkili olacağı hususunda vatandaşları uyardı.

Yağış, Hafta Boyu Devam Edecek

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana bölgemizin iç kesimleri ve özellikle Göller yöresi atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle öğleden sonraları oluşan mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalmaktadır. Ayrıca hava sıcaklıkları da,  mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmektedir. Ancak bu hafta sonundan itibaren genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bölgemiz geneline yayılacağı ve iç kesimler ağırlıklı olmak üzere bölgemizin büyük bölümünde gelecek hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü, Antalya ve Muğla’nın iç kesimleri ile Göller yöresi’nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 6 Mayıs Pazar günü, bölgemiz genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 7 Mayıs Pazartesi günü, bölgemiz genelinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki hafta boyunca bölgemizin büyük bir bölümünde devam etmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.


Hava Sıcaklığı 10 Derece Azalacak

Yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 Mayıs Pazar gününden itibaren 8-10 derece azalacağı ve hava sıcaklığının mevsim normallerine döneceği kaydedildi. Ayrıca, vatandaşların genellikle öğleden sonra meydana gelecek yağış olaylarına karşı dikkatli olmaları ve meteorojik uyarıları takip etmeleri önerildi.


Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!