Moskova'da Antalya Rüzgarı

Haberler13 Mart 2019
1.4B OKUNMA
Paylaş

Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT) kapılarını açtı. Tarihi ve doğası nedeniyle tatil için Akdeniz’i öncelikli olarak tercih eden Ruslar, Antalya standı önünde kuyruklar oluşturdu.

Geçen hafta yapılan ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan dönen Antalyalı turizmciler de MITT’e tam kadro katıldı. Fuar açılışına Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ile çok sayıda turizmci yer aldı.

5 Milyonu Geçeceğiz

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Fuar çok iyi geçiyor. Arkadaşlar son derece motive olmuş, moralleri yüksek. İnşallah sezon içerisinde de rakamlara yansır” dedi. Antalya’ya geçtiğimiz yıl 4 milyon 800 bin turist geldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, “Bu sene yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Bu da 5 milyonu geçeceğimiz anlamına gelir. Türkiye rakamı da 7 milyona yaklaşır diye düşünüyoruz” diye konuştu.


Tur Operatörlerinin Başarısı 

Türkiye’ye gelen 10 Rus turistin 8’inin Antalya’yı tercih ettiğini belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Rusların tatil tercihlerinde Antalya’nın birinci sırada yer alması bizim için çok önemli. Bunda buradaki yerel tur operatörlerinin payı çok büyük” dedi. Rus pazarının Antalya’da 2 yıl içinde 5 milyona yükselmesinin önemli bir başarı olduğunu kaydeden Yağcı, “Bu yıl gelen turist sayısını artırmak yerine geliri artırmaya odaklanıyoruz. Rus pazarında gelirimizi yüzde 15 seviyesinde yükseltmek istiyoruz” dedi.

Fuara inanılmaz bir ilgi olduğunu belirten Yağcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Rusya pazarında çift haneli büyüme gerçekleştirmek istiyorsak 5 yıl içinde turizm hareketini ekim-mayıs aralığında da artış sağlamalıyız, ki yakaladığımız 5 milyon rakamını 6.5 milyona çıkarabilelim. Önümüzdeki strateji bu olmalı.”



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!