Mostar’dan Hasankeyf'e Uzanan ‘Üç Yol’

Haberler07 Ekim 2013
3.4B OKUNMA
Paylaş

Yönetmen Faysal Soysal’ın, sular altında kalan Hasankeyf’e gönderme yaptığı ilk uzun metrajlı filmi ‘Üç Yol’, Altın Portakal Film Festivali’nde izleyiciyle buluştu.

50’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne özel gösterimle katılan ‘Üç Yol’ adlı film, izleyicinin dikkatlerini sular altında kalan Hasankeyf’e çekiyor. Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı film Bosna Hersek ve Hasankeyf’ten sunduğu görsel güzelliklerle izleyicinin beğenisini kazandı. Her iki mekanı üç kişi üzerinde birleştiren filmde, Mostar’dan Hasankeyf’e uzanan hüzünlü bir yolculuğa çıkılıyor. Çekimleri Malabadi Köprüsü, Hasankeyf, Midyat, Saraybosna, Mostar ve Potiçel’de yapılan filmde, ağabeyi Yusuf’a karşı geçmişten gelen bir acı yaşayan Bünyamin ile Mostar Köprüsü’nden kendini atmaya çalışırken Bünyamin ile karşılaşan Zrinka’nın karşılaşmaları anlatılıyor.

‘Zamanın dokunduğu hiçbir şey sular altında kalmayacak’


Gösterimden sonra söyleşide izleyici ile buluşan yönetmen Faysal Soysal, ‘Üç Yol’ filmini memleketi olan Hasankeyf’e karşı kendini borçlu hissettiği için yaptığını, hikayeye Mostar’ı dahil etme sebebini ise orda kurduğu dostluklardan çıktığını söyledi. “Zamanın dokunduğu hiçbir şey sulan altında kalmayacak” diyen Soysal, filmin politik veya sosyolojik olmadığını ifade etti. İzleyiciler ise görsel bir şölen olarak beğendikleri filmde, Zrinka rolündeki Kristina Krepela’yı en iyi kadın oyuncu ödülüne layık gördüklerini söyledi.


3.4B OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!