Muratpaşa'da Ramazan Bir Başka

Haberler25 Mayıs 2018
1.1B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediye başkan Ümit Uysal, Ramazan ayında her gün ilçesinin farklı bir noktasında kurulan iftar sofrasında buluşmanın ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Bu sayede karşılıklı sevgi ve saygı yükseliyor, Muratpaşa’mız bütün dünyaya örnek olacak hale geliyor” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının coşkusunu her iftarda başka bir mahallede yaşarken sofralar Dutlubahçe Mahallesi’nde kuruldu. Mahalledeki iftar için muhtarlık binasının etrafındaki sokaklara masalar kuruldu, bütün bir mahallede Ramazan sevincini birarada yaşadı.

Teneffüs Park’ın çocuklar için hazırladığı birbirinden eğlenceli oyunlarla başlayan iftarda Başkan Uysal, komşularıyla aynı sıraya girerek iftar yemeğini aldı.


Başkan Uysal, iftarın ardından yaptığı konuşmada, komşuların Ramazan ayını kutlarken “Tutuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Birçoğumuzun bizi buluşturan bu iftar sofralarımızda olan yemekleri yapabilecek gücü var. Ama burada can cana, yan yana olmak, aynı iftar sofrasına oturmak çok değerli” dedi. Bu sayede karşılıklı sevgi ve saygının, kent kültürü ve kent kimliğinin, Muratpaşa’da yaşamaktan onur duyma halinin yükseldiğini kaydeden Başkan Uysal, “Muratpaşa’mız bütün dünyaya örnek olacak hale geliyor” dedi.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Mahalle Muhtarı İmirgi, Başkan Uysal’a teşekkür plaketi sundu. İftarda ayrıca Adnan İmirgi’nin teknik sorumluğundaki Antalya Sanayi Spor U12 futbol takımı da sahnede Başkan Uysal’la hatıra fotoğrafı çektirdi.


1.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!