Muratpaşa'nın Muhtarları Oynuyor

Haberler08 Aralık 2014
1.3B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa muhtarları, Dutlubahçe’de bulunan Konferans Salonu’nda çarşamba ve cuma günleri günde iki saat halk oyunları dersi alıyor.

Halk oyunları eğitmeni Fırat Demir tarafından verilen kursda, muhtarlar Teke Yöresi oyunlarının figürlerini öğreniyor. Halk oyunları kursunun sonunda muhtarlardan oluşacak ekip Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın iki ayda bir düzenlediği durum değerlendirme toplantısında gösterilerini sunacak.

Akcan:”Başkanımıza teşekkür ediyoruz”
Halk oyunları kursiyerlerinden Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Belediye BaşkanıÜmit Uysal’a, muhtarlara verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Akcan, “Başkanımız muhtarlarımızı sanata ve spora yönlendirerek bizlerin sadece mühür basan insanlar olmadığını anımsatmıştır.

Bizi böyle bir etkinliğe yönlendirmesi sevinç vericidir. Muhtarların kültür, sanat ve sporun içinde yer almaları mahalle yaşayanlarına da örnek olacaktır” dedi. Halk oyunları eğitmeni Fırat Demir de, “Muhtarlarımıza Teke yöresi oyunlarının eğitimini veriyoruz. Yaklaşık 3 ay sonra muhtarlar halk oyunları ekibini oluşturacağız” dedi.



1.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!